Galériával

2022.08.16. 16:30

Művészetek Hete a kecskeméti népkonyhán: zene és irodalom együtt ebéd előtt

A Művészetek Hete zajlik a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhára járó szegények kedden Kis Sebestyén gordonka játékát hallhatták, valamint Váry Károly színművész irodalmi műsorát.

Sebestyén Hajnalka

A népkonyhán Kis Sebestyén gordonka játékát is hallhatták az érdeklődők.

Fotó: Bús Csaba

A népkonyhaként is működő Karol Wojtyla Barátság Központban az elmúlt 15 évben folyamatosan törekedtek arra, hogy a meleg étel mellett szellemi táplálékot is nyújtsanak a rászorulóknak. Ezekben a napokban elsősorban a zene és az irodalom kap főszerepet, a Művészetek Hetének keddi vendégei mindezt együtt nyújtották az ebédre érkezőknek.

Az ebédlő melletti teremben Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa köszöntött mindenkit. A város nevében Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgámester szólt.

– Kecskemét egyik nagy értéke, hogy itt működik a Wojtyla Barátság Központ, ahol erősítik a hit erejét, testi és szellemi táplálékot nyújtanak. Olyan művészeti élményekkel ajándékozzák meg a szegényeket, mely keveseknek adatik meg. Ez a zenei hét is része ennek a törekvésüknek. Köszönettel tartoznak ezért az alapító és vezető Farkas P. Józsefnek és csapatának – mondta az alpolgármester.

A műsorban Kis Sebestyén gordonkázott. A fiatal tehetség felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémiára, így különösen boldogak voltak a Wojtylában, hogy az ifjú „művészpalánta” – a sikerhez vezető útja elején – náluk is fellépett. A műsor irodalmi vonalát Váry Károly, a Katona József Nemzeti Színház színművésze, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetettje erősítette, verseket és novellákat mondott, mely a mindennapi életünkbe illeszthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!