Zene

2022.08.17. 11:25

Újra fellép a Hírös Hét Fesztiválon a Kecskeméti Nótások Baráti Köre

Vasárnap délután minden nótaszeretőt vár a főtérre a Kecskeméti Nótások Baráti Köre. A vidám csapat a Hírös Hét Fesztivál keretében ad másfél órás hangulatos műsort.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Beküldött fotó

A Kovács János aranykoszorús nótaénekes által vezetett Kecskeméti Nótások Baráti Körének tagjai nem unatkoztak az elmúlt hetekben. A májusi nagy rendezvényük, a Magyar Nóta és Népzenei Fesztivál óta egymást érik a fellépéseik. Nemcsak hazánkban, de a határon túl is felcsendültek általuk a magyar nóták. Felléptek például Gyálon és Tevelen, Erdélyben, hamarosan pedig Kecskeméten, majd Kiskőrösön énekelnek.

Erdélybe Kovács János és két társa, Ország Ilona és Balázs Anikó utazott ki, ahonnan a közelmúltban tértek haza.

– Nagyszerű élményekkel gazdagodtunk, több helyen is felléptünk. Csíkszeredán egy nótás találkozó keretében két délután is énekeltünk. 

Még egy lakodalomba is meghívást kaptunk, ahol jó kedvünkben nótáztunk. 

Tagtársam, Balázs Anikó az erdélyi Homoródalmásról származik, így oda is ellátogattunk. Barátaival találkoztunk, a közös nótázás ott sem maradt el. A közelben, Borzonton egy újabb nótaesten léphettünk el, mely rendkívül megható volt. A fogadó zsúfolásig megtelt 160 nótaszerető emberrel, akik annyira hálásak voltak a műsorért, hogy teljesen meghatódtunk. Ősszel újabb meghívást kaptunk tőlük, melyet már alig várunk – mesélte el lapunknak Kovács János, majd részleteket osztott meg a vasárnapi fellépésükről.

A Kecskeméti Nótások Baráti Köre legközelebb e hét vasárnap, 14 órakor lép színpadra Kecskemét főterén, a Hírös Hét Fesztivál keretében. 

Kovács János mellett Balázs Anikó, Mészáros Tóth Piroska, Sümegi Bálint, S. Nagy Marika, Molnár Katalin énekel majd. A kísérőzenekar ezúttal is Nyári László és cigányzenekara lesz, a vendégeket és a nótabarátokat Ország Ilona, a műsor háziasszonya köszönti.

Az aranykoszorús nótaénekes, Kovács János 2008-ban alapította meg a Kecskeméti Nótások Baráti Körét, melynek népszerűsége azóta is töretlen. A tagok között vannak arany- és ezüstkoszorús énekesek egyaránt, több megyebeli települést képviselve. Nagy örömükre egy fiatal fiú, Sümegi Bálint is csatlakozott hozzájuk, mely nagyon fontos az utánpótlást tekintve. Kovács János vallja: a nótákat mindenkinek írták, így minden nótaszerető ember büszkén és kedvére énekelheti.

A magyar nóta nemzeti kincs, 2014 óta hungarikum, ha élő cigányzene kíséri. Így a baráti kör minden rendezvényén a magyar nótákat élő cigányzene kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!