Programajánló

2022.08.31. 15:38

Pénteken kezdődik Kiskőrös legnagyobb ünnepe

Pénteken kezdődik és vasárnap estig tart a XXVIII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok programsorozat.

Barta Zsolt

A szüreti fesztiválon a térségi borászatok is bemutatkoznak. A boraikat mindenkinek érdemes megízlelnie

Fotó: Barta Zsolt

Péntek délután 14 órakor borászati konferenciával indul az ünnep a Szarvas Fogadóban, majd 17 órakor Ikonikus autók a 20. századból címmel időszaki kiállítást nyit meg Bánffi Tibor gépészmérnök. A nagyszínpadon ugyanekkor nyitja meg a programsorozatot Domonyi László polgármester. A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője. Ezt követően 18 órakor kerül sor a Kiskőrös Város Szőlészetéért és Borászatáért díj átadására, majd a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend új borlovagjainak avatása történik meg.

Este, 18.30-kor Egy csepp Kiskőrös címmel az Ágnes Galéria bemutatja Petőfi Sándor szülővárosának kiemelkedő alkotóinak műveiből összeállított válogatását a Petőfi Sándor Művelődési Központban. Ezt követően, 19 órakor Kőrösi Tamás festőművész Tájak és képek című kiállítása nyílik meg a Pátria klub emeletén.

Az esti, nagy közönséget váró rendezvény 19.30-kor a Marica grófnő szabadtéri színházi előadása lesz a Magyar Zenés Színház társulata közreműködésével. A péntek utcabállal zárul.

Szombaton a Pozsonyi utcában 10 órakor a sztrapacskakészítés fortélyait mutatja be a helyi szlovákok szervezete. Az Úttörténeti Múzeumban 10 órakor kezdődik az I. Pásztor és Magyar Pásztorkutya Találkozó. A főtéren délben Jó ebédhez szól a nóta, majd 14 órától Folklórgála és „Szomszédolás” lesz, melyen a környékbeli település mutatkoznak be. A főtéri nagyszínpadon 18 órakor a Princess hegedűtrió koncertje lesz látható Szulák Andreával, majd Dér Heni koncertje következik.

Vasárnap délelőtt a német gasztronómia bemutatásával indul a nap, a hegyközség irodája mellett, 10 órától. A sztrapacskaudvar varázsa, Naničkina Kuchyňa–Nyanyicska Konyhája ismét megnyílik, ahol hagyományos szlovák krumplis és brindzás ételeket kóstolhatnak az érdeklődők. Délelőtt 11 órától mazsorettparádé lesz a színpad előtt, majd 12-től Jó ebédhez szól a nóta Kothencz Lalival. 14 órakor indul a szüreti felvonulás a Petőfi úton. Ezt követően, 15.15-től a Fricska Táncegyüttes műsora lesz látható a színpadon, 17 órakor a ValMar, majd 19.30-kor a Follow The Flow ad koncertet. A rendezvénysorozat tűzijátékkal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!