Kategóriák

2022.08.12. 17:30

Ismét gyarapodott a félegyházi értéktár

A helyi értéktár bizottság tagjainak – Rosta Ferenc, Kállainé Vereb Mária, Mészáros Márta, Jankovszki Réka és Seres Tibor – javaslata és a képviselő-testület döntése alapján újabb értékekkel gyarapodott a Kiskunfélegyházi Értéktár.

Vajda Piroska

Kiskunfélegyházi sportolói csúcsteljesítmények, olimpikonok kategóriában Tarjányi István félegyházi születésű, kerekesszékes vívó paralimpikon is bekerült az értéktárba

Fotó: Vajda Piroska/archív felvétel

Egészség és életmód kategóriában az értéktárba került dr. Julesz Miklós Kossuth-díjas orvos, belgyógyász, endokrinológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a XX. századi magyar orvostudomány és belgyógyászat egyik legnagyobb tekintélyű tanszékvezető professzor munkássága.

Kulturális örökség kategóriában az értéktárat gazdagítja Kelemen László professzor, a magyar neveléstudomány és pszichológia nemzetközi hírű egyénisége, aki részt vállalt 1948-ban a Pécsi Pedagógiai Főiskola létrehozásában.

A helyi értéktárba került Némedi László, aki a testnevelés, sport, a fotózás és a zene területén alkotott maradandót a város életében. Turizmus és vendéglátás kategóriában Kovács János cukrászmester is bekerült a helyi értékek közé. 

Agrár- és élelmiszergazdaság kategóriában a tarhonya házi készítésének félegyházi hagyománya is nyert felvételt. 
Kiskunfélegyházi sportolói életművek, kiváló testnevelő, edző kategóriában Tóth György ökölvívóedző, Bódi Tivadar és Bódiné Gondi Éva kosárlabdaedzők, valamint Kerék Csaba kiváló testnevelő tevékenysége is gazdagítja az értéktárat. 

Kiskunfélegyházi sportolói csúcsteljesítmények, olimpikonok kategóriában Tarjányi István félegyházi születésű, kerekesszékes vívó paralimpikon, a CREDO asztalitenisz-csapat, Tóth József válogatott kosárlabdázó, Mészáros István válogatott kézilabdázó, és a Kiskunfélegyházi Vasutas NB I-es női kosárlabdacsapat is bekerült az értéktárba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!