Kecskemét

2022.07.31. 10:37

Öt ország zenészei szórakoztatják a közönséget a Jazzfőváros Fesztivál színpadain

Négy nap, öt színpad, öt ország, 100 zenész, 40 óra zene és igazi fieszta. Ezt ígéri augusztus 4–9. között a Jazzfőváros Fesztivál Kecskeméten, a Domb Beach-nél, melynek házigazdája a kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band.

Sebestyén Hajnalka

Az angol Shirt Tail Stompers is fellép a kecskeméti fesztiválon

Forrás: Beküldött fotó

Hatodik alkalommal szólítja Kecskemétre a zenekedvelőket a Jazzfőváros fesztivál. A magyar és nemzetközi klasszikus dzsessz színe-java lép fel, lesz minden a zenei kínálatban, ami a táncolható tradicionális dzsesszbe belefér: ragtime, blues, dixieland, New Orleans jazz, Harlem stride, swing, boogie-woogie, rock'n'roll, sőt egy kicsi soul és funky is.

A műfaj külföldi sztárjai közül itt lesz Gunhild Carling, aki gyakorlatilag minden hangszeren játszik, sőt, egyszerre három trombitát képes megszólaltatni, de énekel és sztepptáncol is. Gunhild a Postmodern Jukebox sztárja volt évekig, Amerikában él, Kecskemétre családi zenekarával, a háromgenerációs svéd Carling Family-vel érkezik. Itt lesz a népszerű angol Shirt Tail Stompers, az olasz csodazongorista, Luca Filastro, valamint a swingtánc-világbajnok páros, Ari & Simon Barcelonából. A hazai zenekarok közül az eMeRTon- és Prima díjas házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett jön a Hot Jazz Band, a PapaJazz, a Grunting Pigs, de fellép a műsorvezetőjeként is jelenlévő Freddie triója is. A női énekesek vonalát Micheller Myrtill (Swinguistique), Bolba Éva (Jazzterlánc), Pleszkán Écska, valamint a Vintage Dolls képviselik.

A zene mellett a szervezők különleges programokkal is készülnek. Lesz Oh Yeah! ordibálóverseny Guiness-csúcskísérlettel, veteránautós felvonulás, hangszeres váltófutás, fáklyás-zenés sárkányhajózás, valamint foci-, kosár- és strandröplabdakupa, kerekasztal-beszélgetés, családi kerékpáros váltóverseny és tánctanítás.

A fesztivál előtt augusztus 1-jétől immár másodszor jazztábor is színesíti a programkavalkádot: több mint 60 fiatal zenél, énekel, táncol a legjobb magyar tanárok segítségével, hogy aztán a fesztiválon élesben is kipróbálhassák magukat.

Részletek a www.jazzfovaros.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!