Programajánló

2022.07.20. 16:38

Miklósa Erika is fellép a kecskeméti művészeti fesztiválon

Miklósa Erika koloratúrszoprán-énekesnő újra a hírös városba látogat. A Kodály Művészeti Fesztivál keretében csütörtök este hét órakor a Református templomban találkozhat vele a közönség.

Sebestyén Hajnalka

Miklósa Erikát csütörtök este a Református templomban láthatja a kecskeméti közönség

Forrás: Miklósa Erika

A Kiskunhalason született, világhírű, Kossuth-díjas operaénekes Mennyei hangok címmel ad közös koncertet Somogyi-Tóth Dániel orgonaművésszel és Tóth László trombitaművésszel.

A műsorukban felcsendül Händel, Vivaldi, Purcell/Lehotka Gábor, Fauré, Boelmann és Orff művek. – Nagyon szép műsorral érkezünk a Kodály Fesztiválra. Olyan gyöngyszemek csendülnek fel, melyek sokak számára ismerősek lesznek, de több kevésbé ismert, szép virtuóz oratorikus művek is hallhatók majd – mondta Miklósa Erika a hírportálunknak adott interjúban.

– Somogyi-Tóth Dániel orgonaművésszel már több mint egy évtizede dolgozunk együtt. 

Mindkettőnk számára inspiráló, felemelő élmény, amikor együtt játszhatunk Tóth Lászlóval, akit a klasszikus zene világában sokan csak Lecsóként emlegetnek. Világhírű trombitaművész, a Filmharmonikusok első trombitása 

– tette hozzá, majd szólt megyei kötődéséről.

– Kecskemétre mindig nagy szeretettel jövök. Nagyszerű a közönség, értékelik és szeretik az igényes klasszikus zenét. Amikor Bács-Kiskun megyében járok, akár Kecskeméten, akár Kiskunhalason, elég, ha a közönség szemébe nézek, látjuk egymás szemében az összecsillanást – árulta el az énekesnő, majd mesélt munkáiról.

Miklósa Erika a nyáron sem unatkozik, rengeteg a munkája, így megragad minden ellopott percet, órát, melyet magára vagy családjára fordíthat. 

Megkezdődtek a Virtuózok Tehetségkutató tévés felvételei, ahol immár 8. éve, a kezdetektől zsűritag, mentor. A műsorba már igazi tehetség jutnak be, így ha igénylik, a tévés szereplések után is szívesen segít számukra a Kis Virtuózok kuratóriuma, melynek az énekesnő az egyik alapítója.

– Óriási dolog felfedezni tehetségeket. Nyolc évvel ezelőtt magam sem gondoltam, hogy nemzetközi méretűvé növi ki magát a műsor. Célunk, hogy a fiatalok ne csak megmutassák, mit tudnak, hanem gondozzuk, óvjuk azt követően is tehetségüket – jegyezte meg a művésznő.

Jövő héten a Tisza-tónál találkozhatnak a zeneszeretők Miklósa Erikával, aki a Magyar Tavak Fesztiváljának lesz a háziasszonya. A következő hetekben fellép Montenegróban, Kolozsváron a közelmúltban felújított
Szent Mihály templomban. Ősszel kezdődik a tévés műsora, a Parti Túra a Duna tévén, illetve az Operában is láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!