Nagy Ákos Vajk

2022.07.27. 07:00

Helyi fiatal művész alkotásaiból nyílt kiállítás Kelebián

A XVII. Kelebiai Kárpát Fesztivál keretében nyílt kiállításon láthatta a közönség Nagy Ákos Vajk munkáit az Agrárkereskedelmi Központban.

Pozsgai Ákos

A Kárpát Fesztiválon tekinthették meg az érdeklődők Nagy Ákos Vajk olajfestmények

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskunhalasi születésű 17 éves fiatal alkotó jelenleg a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémia tagozatán tanul. A rajzolás iránti szeretete kiskorától kezdve egészen az ecsetkezelés elsajátításáig végigkísérte, olajjal tavaly kezdett el dolgozni, ez idő alatt pedig igen közel került hozzá ez a technika. Készségei kibontakozásának fontos szakasza volt általános iskolás évei alatt Balázs Hajnalka rajzszakkörein való részvétele, ahol sokat fejlődhetett egy kis akaraterőért és kitartásért cserébe.

Az olajfestés technikáit pedagógus nagymamája, Gémes Katalin tanította meg, aki jó példa és motiváció volt, hiszen idejének igen nagy részét festéssel tölti.

Az első nagyobb elismerést hat évesen kapta, amikor a kelebiai Gézengúz Óvoda logójának az egyik akkori rajzát választották ki. Ákos számtalan rajzpályázaton nyert, illetve ért el kiemelkedő eredményeket, ezek közül számára a legnagyobb elismerés az volt, amikor 2017-ben az ICA térképrajz-versenyre készült festményét Washingtonban állították ki, ahol öt másik magyar gyerek munkáival együtt képviselte Magyarországot a nemzetközi döntőben a 28. Nemzetközi Térképészeti Konferencia keretében.

Egy évvel később pedig a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. tehetségkutató pályázatán beválogatták a MOL Tehetségtámogató Programba, illetve a 2019-es II. ESTÖRI-JUNIOR Kreatív Alkotói Pályázatra készült rajzát az Esterházy-kastélyban állították ki.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!