Kiállítás

2022.07.01. 07:00

A kecskeméti örömfestők mutatkoztak be a kerekegyházi Szecsődi Udvarházban

A kecskeméti örömfestők csoportjának tagjai látogattak el a hétvégén Kerekegyházára. Alkotásaikból a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubjában nyílt kiállítás.

Gulyás Sándor

A kecskeméti örömfestők csoportja.

Fotó: Gulyás Sándor

– Hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy össze kéne fogni a kecskeméti amatőr festőket, egyben lehetőséget biztosítani számukra a bemutatkozásra. A kezdeményezés Weninger Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonosa segítségével vált valóra. Megtartottuk első foglalkozásunkat, majd létrehoztuk facebook oldalunkat is. Ma már lehetőség szerint havonta összejövünk és együtt alkotunk – ismertette a csoport magalakulásának történetét Almási Zsuzsanna.

A kecskeméti örömfestők csoportjának létszáma nem állandó, általában tizennégy, tizenöt fő vesz részt a közös foglalkozásokon.

– Az első alkalommal Kecskeméten, a Városi napján léptünk a műértő közönség elé hat esztendővel ezelőtt. Később több helyen mutattuk be tudományunkat. Csongrádon például, az idősek otthonában tartottunk látványfestést, rendeztünk kiállítást. Tavaly csoportunk fennállásának ötödik évében egyebek között a nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Rácz József galériájában és a kecskeméti petőfivárosi szüreti mulatságon is bemutattuk akvarell, olaj és pasztell technikával készült alkotásainkat. Idén júniusban a Katona József megyei könyvtárban a Világ az örömfestők szemével címmel nyílt tárlatunk, a Montázsmagazin 10 éves jubileumi ünnepségének részeként – sorolta a csoport vezetője.

A kecskeméti örömfestők idén már megtartották nyári alkotótáborukat, ennek ellenére továbbra sem pihennek. A nyáron folytatódik a tavalyi évben útjára indított városjáró örömfestő túrájuk. A csapat tagjai Kecskemét különböző részein, tereken, parkokban, természetközeli helyeken szervezik meg találkozásaikat és az arra járók szeme láttára örökítik meg festményeiken a kiválasztott városrészletet.

– Azért festünk, hogy együtt legyünk, jól érezzük magunkat és tanuljunk egymástól. Terveink között szerepel, hogy minél több településre eljussunk. Erre az idén is számos lehetőség nyílik, hiszen számos meghívásnak kell eleget tennünk 

– tette hozzá Almási Zsuzsanna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!