Művészetbarátok

2022.06.18. 11:36

Újra megtelt élettel a kerekegyházi Szecsődi Udvarház

A hétvégén nyitotta meg kapuját a művészetbarátok előtt a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja.

Gulyás Sándor

Nagy Zsuzsannát és Gulyás Benjamint Szecsődi György (balról) faggatta munkásságukról Fotó: Gulyás Sándor

Az idei rendezvény első felében Nagy Zsuzsanna festményeiből és Gulyás Benjamin fotóiból nyílt kiállítás. A klub tagjai irodalmi összeállítással emlékeztek meg Mikszáth Kálmánról. Ezt követően a zene kapta a főszerepet. A hangulatról a Molnár Gitár Band gondoskodott. Az est hátralévő része közös énekléssel, tánccal és beszélgetéssel telt. A résztvevőket a szervezők harapni- és innivalóval vendégelték meg. 

A kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja a nyáron további tartalmas programokkal várja a művészetek iránt érdeklődőket. – Megtartjuk hagyománnyá vált programjainkat, a táncházat, megemlékezünk az évfordulós magyar írókról, költőkről, többek között Hamvas Béláról, Tamási Áronról, Gárdonyi Gézáról. Az udvarház „zenészei” bemutatják újabb dalaikat. Az érdeklődők megismerkedhetnek a Kecskeméti Örömfestők, a Ziegler Rajz- és Festőszakkör tagjainak, dr. Mácsai Anikó alkotásaival. Zenei újdonsággal is készülünk, Népszerű operaslágerek címmel – sorolta fel a tervezett programokat Szecsődi György. 

A következő alkalom június 25-én lesz, ahol a Kecskeméti Örömfestők alkotnak délelőtt Kerekegyházán, elkészült munkáikat délután láthatja a közönség. Az udvarház vendége lesz Váry Károly, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat díjjal kitüntetett színésze. A programot Szénási Pál és lánya, Anna zenés műsora zárja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában