Rém

2022.06.29. 10:16

Resperger Ferencnek nagy álma, hogy saját albumot adhasson ki

Resperger Ferenc gyermekkora óta zenél, kedvenc műfaja a rappelés, amit reményei szerint egyre nagyobb tábornak mutathat be a jövőben. A 23 éves tehetséges fiatal Youtube-csatornáját 7500-an követik, a legnépszerűbb videójára több mint 60 ezren voltak kíváncsiak.

Márton Anna

Resperger Ferenc gyermekkora óta zenél. Beküldött fotó

Saját bevallása szerint a szomorúságát, a bánatait, negatív érzéseit írja ki magából, ezért dalainak nagyobb része melankolikus hangulatú. Úgy gondolja, ha lesznek olyanok, akik azonosulni tudnak a dalaival, akkor egyben reményt is tud nekik adni, ugyanis zenéiben azt szeretné sugallani, hogy a nehézségeken mindig túl lehet lendülni. 

– Mindig szerettem a zenét. Szüleim nyolcéves koromban beírattak zongorára. Hat évig tanultam, utána szerettem meg nagyon a rapzenét, és elhatároztam, hogy mindenképp foglalkozni szeretnék vele. Elkezdtem zenéket készíteni, szövegeket írni. Ez az a stílus, amivel legjobban azonosulni tudok, ebben tudom kifejezni magam leginkább. A szövegeimet én írom, s bár a zenekészítéssel is próbálkoztam, de rájöttem, hogy a profiktól jobb megvásárolni. A zenéket itthon szerkesztem, a kis stúdiómban. Amint elkészítettem a felvételt, a nyers változatot elküldöm egy profi stúdióba, ahol keverik a zenét. A dalaim népszerűsítésében egy barátom is segít, aki nagyobb közösséggel rendelkezik a videómegosztón – mondta a baon.hu-nak Resperger Ferenc. 

Ha eszébe jut pár sor napközben, rögtön felírja a telefonjába, hogy nehogy elfelejtse. Sok dal elkészült már, de ahogy teltek az évek, párat már letörölt a videómegosztó portálról, mai fejjel már máshogy gondolja a dolgokat, a kezdeti próbálgatások már vállalhatatlanok szerinte. 

Resperger Ferenc tele van tervekkel, reméli, hogy egyre nagyobb tábora lesz a jövőben. Klipet szeretne forgatni a közelmúltban elkészült zenéjéhez. Folyamatosan figyeli a dalversenyeket is, jelenleg a Baja dala pályázatra is beküldött egy zenét, és várja a kedvező visszajelzést. Nagy álma továbbá egy album kiadása. A Baja dala pályázat nyertes dalát az előzetes kiírás szerint egy szakmai zsűri választja ki, majd a győztes nevét a soron következő képviselő-testületi ülésen teszik közzé. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!