Kultúra

2022.06.10. 10:51

Rendhagyó irodalomórákat tartottak a szabadszállási könyvtárban

A szabadszállási városi könyvtár vendége volt Kovács Attila, író.

Gulyás Sándor

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Kovács Attila (írói nevén Holden Rose) volt a napokban a szabadszállási városi könyvtár vendége. Az országszerte immár közel kilencszáz előadást tartó író már visszatérő vendége az intézménynek, hiszen már több helyi osztálynak volt szerencséje és lehetősége meghallgatni őt. Kovács Attila, amikor épp nem ír, többnyire zenél és weboldalakat készít. Volt már biztonsági őr, telefonos szupportos, kábelhúzó, katona, rendező, asztalos, rendszergazda, vokalista, kőművessegéd, zeneszerző, eladó, grafikus, újságíró, tanár, vágó, szövegíró, marketinges. 

Ma már több mint egy tucat kötete, három hangoskönyve és számos novellája látott napvilágot. A szabadszállási rendhagyó irodalomórán a harmadikosok és negyedikesek Az olvasásról című előadást hallgathatták meg. 

Az íróval való rövid megismerkedés után az olvasás fontosságáról esett szó, mit fejleszt, miért fontos számunkra a képzelet és mire tudjuk használni.

Megismerkedhettek az író egyik karakterével, Howard Matheu-val és kalandjának részleteivel is. A meghallgatott részlet után a kérdések helyes megválaszolásával könyvjelzőket lehetett kapni – a legtöbbet összegyűjtő dedikált jutalomkönyvvel gazdagodott. 

A Petőfi, mielőtt sztár lett című előadás már nyelvezetében is próbálta megszólítani az ötödik osztályosokat, akik így egy kicsit közelebb kerülhettek a költőhöz. 

A tényeket és adatokat sem nélkülöző óra stílusánál fogva alkalmas volt arra, hogy a gyerekek Petőfi életével, korával és körülményeivel jobban megismerkedjenek, több mindent megjegyezzenek. A gyerekek pozitív élményekkel és másfajta tudással gazdagabban tértek vissza ezekről a rendhagyó irodalomórákról az iskolába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!