Galériával

2022.06.11. 19:50

Megtelt néptáncosokkal a kecskeméti főtér

Népviseletbe öltözött táncosokkal, és sok-sok zenével töltötték meg szombaton Kecskemét Főterét. A megyeszékhely is kiemelt helyszíne volt az I. Kárpát-medencei Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválnak, mely Körmendtől Csíkszeredáig mintegy 20 ezer embert mozgatott meg.

Sebestyén Hajnalka

Az I. Kárpát-medencei Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált 30 helyszínen rendezték meg Fotó: Gulyás Sándor

Az I. Kárpát-medencei Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált 30 helyszínen rendezték meg határainkon belül és határainkon túl. A hírös városi programot a Kecskemét Táncegyüttes szervezte meg. A különböző helyszíneken egyidőben valósultak meg a fesztiváli programok. 

A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt megmutassa az öt évvel ezelőtt elindult Csoóri Sándor Program eredményeit, a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát.

A fesztivál sok ezer népviseletbe öltözött néptáncos részvételével valósult meg. Közösen mentek templomba, közösen táncoltak utána, melyet a közös felvonulás tett még látványosabbá. Délután azonban már helyszínenként eltérő, változatos eseményekkel, tánctanításokkal, népzenei és kézműves bemutatókkal, gálaműsorokkal estig folytatódtak a programok. Nemcsak Kecskemét központjában, hanem több városrészben és környékbeli településen is tartottak táncos bemutatókat.

A látványban rendkívül gazdag rendezvényen a közönség láthatta, hogy miként őrzi, éli meg és teremti ujjá a Kárpát-medence egyedülálló, csodálatos népművészetét sokezer idős és fiatal, határainkon innen és túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!