Videóval

2022.06.24. 10:34

Grecsó Krisztián és Beck Zoli igazi művészeti csemegével szórakoztatta a halasi közönséget

Személyes történetekkel színesített zenés irodalmi pódiumesttel lépett a kiskunhalasi közönség elé Grecsó Krisztián író, költő és Beck Zoltán, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Beck Zoli énekes-dalszerző, a 30Y zenekar alapítója csütörtök este a helyi Közösségek Háza udvarán.

Mester-Horváth Nikolett

Grecsó Krisztián (balra) és Beck Zoli a halasi Közösségek Háza udvarán szórakoztatta a jelenlévőket Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Az idei Kaszinóudvari esték programsorozat első fellépői Hoztunk valamit magunkból című produkciója a zene és az irodalom finom összekapcsolódásával mesélt a két művész barátságáról, apaságáról, szerelmeiről, sőt félelmeiről és kétségeiről is.

A szerepek időnként felcserélődtek: az író énekelt és gitározott, a zenész pedig felolvasott. Bár, aki közelebbről ismeri az alkotók munkásságát, jól tudja, egyikük számára sem idegen a másik hivatása. Mindketten tagjai a Rájátszás nevű énekelt-vers alkotóműhelynek, ahol zenészek és írók közösen alkotnak. Grecsó Krisztián ugyanis dalszövegeket is ír, míg Beck Zoli irodalom- és kultúratudományokból szerzett doktori fokozatot, a dalszövegek mellett novellák és kisesszék fűződnek a nevéhez. Nem meglepő tehát, hogy kiválóan működnek együtt a színpadon.

Az est produkcióit összefűző beszélgetéseik pedig keretbe helyezték a műsort, ami valóban adott valamit a közönségnek a két művészből. 

Olykor humorba ágyazva meséltek fájdalmas felismeréseikről, tapasztalataikról, máskor a semmilyennek tűnő pillanatok boldogságot nyújtó voltát mutatták meg szavaikkal, dallamaikkal.

A bő másfél órás műsor úgy nyújtott kikapcsolódást a versek, prózák, valamint gitárral vagy épp zongorával kísért dalok jól megkomponált egyvelegével, hogy közben észrevétlen is gondolkodásra készítette a jelenlévőket.

Sokan voltak kíváncsiak a két művész műsorára Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A cikkünkben szereplő videó megtekinthető a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!