Galériával

2022.06.11. 15:20

Gálával búcsúztatta az évadot a Kecskeméti Nemzeti Színház

A 2021/22-es évad hagyományos zárásaként péntek este tartotta meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát. A csillogó, színes gálán kilenc kategóriában adtak át díjat a társulat tagjainak, a tizedik kategóriában pedig a közönség szavazott kedvenc művészéről. Az év darabja a színház szuperprodukciója, az Elisabeth lett.

Horváth Péter

Az Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát hagyományosan az évad zárásaként rendezik meg Fotó: Bús Csaba

A helyi Oscar-gálaként is emlegetett Együtt a Művészetért Díjátadó Gálát hagyományosan az évad befejeztével rendezi meg minden évben a színház. Kilenc kategóriában adták át a díjakat az évad kiváló művészeinek és produkcióinak. A társulat idén is káprázatos műsorral készült a közönségnek: részleteket adtak elő az Elisabeth zászlóshajó produkciójukból, de a következő évad musicaléből, a Jókai regénye alapján készült Kőszívűből is láthatott a közönség egy kis kedvcsinálót. A műsorban a teátrum egész társulata szerepelt.

A Legjobb női epizodista kategóriájában Jankovics Annát díjazták, akinek Horváth Attila Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója adta át az elismerést.

Legjobb férfi epizodista Fazakas Géza lett, aki Berta Tibortól CabTec Kft. cégvezetőjétől vette át a díjat.

A Zenei tagozat idei díjazottja Németh-Nagy Johanna, neki Kriskó János Kecskeméti Televízió Múzsa kulturális magazin felelős szerkesztője adta át az elismerést.

A Legjobb női táncművésznek idén Szőllősi Krisztinát választották, aki Tormási Attilától, Tormási Autóház Kft. tulajdonos-ügyvezetőjétől vette át a kitüntetést.

Legjobb férfi táncművész Emanuele Co lett, akinek Hajdú Tamás Reuzál Trend Bt. cégvezetője adta át a díjat.

Legjobb kisszínházi előadásnak az 1x3 néha 4 darabot választották, Seres Sára Együtt a Művészetért Díjátadó Gála szervezője adta át az elismerést.

Legjobb színésznőnek Hajdú Melindát választották, aki Hoffmann Katától, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. HR és marketing kommunikációért felelős munkatársától vette át a kitüntetést.

Legjobb színész Koltai-Nagy Balázs lett, neki  Gyenes Balázs, HÉP - Horváth Építőmester Zrt. ügyvezetője adta át a díjat.

A Legjobb előadás a közönségszavazat alapján az Elisabeth lett, Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere adta át a kitüntetést.

Cseke Péter teátrumigazgató átadta a színház saját díját, a Latabár-díjat, amelyet az idén Szegvári Júlia színművésznő kapott. Ez azért is nagy elismerés, mert a díjazás a közönség szavazatai alapján történik.

A gála zárásaként Szente Vajk főrendező beszélt a 2022/23-as évad új darabjairól.

Az est házigazdái Járai Máté és März Fruzsina voltak, a gálaműsort Szente Vajk rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!