Galériával

2022.06.12. 10:36

Finnországi körútja előtt búcsúkoncert adott a kecskeméti fúvószenekar

„Kodálytól a Garden Party-ig" címmel adott koncertet a Kecskeméti Városi Fúvószenekar a Wojtyla Barátság Központ előtt szombaton. Az örömzene a finnországi koncertkörút előtti búcsúrendezvény volt.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Városi Fúvószenekar a Wojtyla Barátság Központ előtt koncertezett Fotó: Wojtyla

A Kecskeméti Városi Fúvószenekar – mint a népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központ egyik elkötelezett, önzetlen jótevője – nemrégiben megtisztelő felajánlást tett. Az együttes tagjai mielőtt Finnországba utaznak koncertkörútra – immáron hagyományos jelleggel – nyár előzetes örömkoncertet adnak az intézmény előtti téren. Kodálytól a Garden Party-ig című koncert hatalmas sikert aratott, melyet Kuna Lajos zenetanár, mesterpedagógus, karnagy vezényelt. 

A Kecskeméti Városi Fúvószenekar számára egyfajta „búcsúkoncertet” jelentett e fellépés, hiszen a formáció tagjai rövidesen Finnországba utaznak, ahol nagyszabású rendezvényeken hangversenyeket tartanak az ország különböző részein.

A wojtylás szegények különös izgalommal várták az eseményt, mivel a megjelent gondozottak között értékes ajándékok találtak gazdára tombolasorsolás keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!