Galériával

2022.05.09. 17:56

Tizenkét borászat kínálta nedűit a halasi borudvarban

A Hősök Ligete helyett új helyszínen a Városháza díszudvarán tartották meg az idei Halasi Borudvart, amely három napig tartott, s bár sok újdonság nem volt a korábbi évekhez képest, a koronavírus-járvány előtti borudvarok kellemes szórakoztató hangulatát idézte az idei rendezvény is.

Pozsgai Ákos

A rendezvény egyik célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A délutáni és esti rendezvények idejére teljesen megtelt a nemrégiben felújított városházi udvar, ahol több hazai borvidék tizenkét borászata és egy ínyenc pálinkafőzde kínálta nedűit. A gasztronómia is kiemelt szerepet kapott, a különböző finomságokat kínáló étkezdék a város főterén kaptak helyett, ahol kirakodó vásárosok is voltak.

A három napos borudvar jó hangulatát péntek este a Halas Concert Band, a Brandy Zenekar műsora és a Kiskun Táncegyüttes tökéletesen megalapozta, az őket követő fellépők, a az 5NonNonds és Napos(abb) oldal zenekar csak tovább fokozta a késő éjszakáig tartó kellemes hangulatot.

A szombat délutáni és esti fellépők, a Vivat Bacchus, a Halas Táncegyüttes, valamint a Moonshiners és a T Band Zenekar hasonlóan színvonalas és szórakoztató programokat kínált a közönségnek. A szervező halasi önkormányzat és a Magyar Borfutár Kft. nem titkolt szándéka a rendezvénnyel, hogy népszerűsítse a kulturált borfogyasztást, a haza borfajtákat és borvidékeket, valamint a köré társuló gasztronómiai és kulturális értékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!