Hagyományteremtés

2022.05.01. 19:27

Pincesori bortúrára invitálják a hölgyeket Nemesnádudvaron

Hölgyeknek szól a Csillagom bortúra, amit idén először hagyományteremtési céllal szerveznek meg a gyönyörű sváb faluban, május 14-én. A túra közel három kilométeres útvonalán 900 pincét tekinthetnek meg a résztvevők.

Márton Anna

Megyeri Julianna, a női bortúra ötletgazdája Fotó: Márton Anna

A Csillagom Bortúra ötlete Megyeri Juliannától, az Etsberger Kft. értékesítési vezetőjétől származik, aki szeretné a hölgyeket bevonni egy játékos vetélkedőbe, ismerkedésbe. Szerinte elengedhetetlen, hogy a nők is kikapcsolódjanak, és ne csak sofőrszerepet töltsenek be egy-egy bortúra idején, hanem valódi szereplői legyenek a rendezvényeknek. A túra közel három kilométeres útvonalán 900 pincét tekinthetnek meg a résztvevők. 

– Elsőként rendezünk ilyen eseményt Magyarországon. A hölgyek részére is fontos szempont, hogy tudjanak figyelni magukra, el tudják engedni a mindennapok problémáit. Aki eljön hozzánk Nemesnádudvarra, közel 900 pincét talál majd ezen a három kilométeren. Természetesen több pincében borkóstolóval, apró falatokkal várják a résztvevőket. A legvégén, aki teljesíti a túrát, meglepetés ajándékot fog kapni – mondta hírportálunknak Megyeri Julianna. 

A helyszíneken kézművesek, kürtőskalács várja a hölgyeket, valamint élő zene szórakoztatja a vendégeket a borterasz mellett. 

– Azt tapasztaltam, hogy minden bortúra alkalmával a hölgyek sofőrszerepet játszanak, és azt is látom, hogy a nőknek van igényük a tanulásra. Érdekli őket, hogy milyen borok vannak, hogy kell fogni a poharat, mit lehet tudni arról az italról. Odafigyelnek arra is, hogy melyik borhoz melyik étel illik. A gasztronómia egyre inkább előtérbe kerül, de ezt is tanulni kell. 

A nemzetek különféle borait is megtanuljuk idővel, de most ezen a napon a nemesnádudvari borokat szeretnénk bemutatni. 

Nagyon sok jó borász van Nemesnádudvaron, akikről nem is tudunk. Hiszek abban, hogy a női energiák pozitívan tudják formálni a világot, és képesek megváltoztatni. Ez a rendezvény kiváló alkalom ennek előmozdítására, arra hogy egymást építsük minden szinten. A nők fogjanak össze, és segítsük egymást. Nagyon sok értékes hölgy van a környezetemben is, akik segítőkészek, és úgy érzem, van igény egy ilyen rendezvényre – hangsúlyozta Megyeri Julianna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!