Trianon

2022.05.15. 17:00

Horthy Miklós nyakszobrot avatnak Csátalján

A településen 2005 óta minden évben megemlékeznek a trianoni békediktátum évfordulójáról. Idén már tizenötödik alkalommal szervezik meg az eseményt a trianoni emlékműnél.

Márton Anna

Tavalyi egy egyedi turulszobrot avattak, amely a megszokottól eltérően nem a kardot tartja a karmai között, hanem a magyarság jelképét, a Szent Koronát. Az idei évben az utolsó magyar kormányzónak, Vitéz Nagybányai Horthy Miklósnak állítanak emléket. Kovács Antal polgármester hírportálunknak elmondta, hogy az eseményt június 3-án tartják. 

A rendezvény első részében megemlékeznek a trianoni diktátumról, ezt követően felavatják Horthy Miklós nyakszobrát. Szokás szerint a megemlékezés délután fél négykor szentmisével kezdődik a csátaljai Szent István katolikus templomban. A misét dr. Kisrigó László szeged-csanádi püspök celebrálja. A rendezvény záróeseménye az este nyolc után kezdődő tűzgyújtás lesz. Az összetartozás tüzét gyújtják meg a csátaljai parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!