Rajzpályázat

2022.05.18. 11:56

Fajszi és kalocsai diák tervei alapján készülnek a Kék Madár Fesztivál kitűzői

1165 rajz közül választotta ki a zsűri a legjobb alkotásokat, amelyekből az idei jótékonysági fesztivál hivatalos kitűzői készülnek majd.

Gábor János

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió Balázs Béla-díjas vezetője is szerepet vállalt a Kék Madár Alapítvány által felkért szakmai zsűriben, amelynek tagjai 1165 rajz elbírálása után döntötték el, hogy mely alkotásokból készüljenek az idei jótékonysági fesztivál hivatalos kitűzői. 

Az egyetlen rajzóra hosszára utaló „45 perc segítség” című felhívásra a Kalocsai járás iskolásai jelentkezhettek, és végül egy fajszi, illetve egy kalocsai diák munkája győzött. 

Az alsó tagozatos mezőnyben a Dusnok-Fajsz Általános Iskola fajszi tanulója, Kolompár Fedra diadalmaskodott, és rajta kívül két kalocsai gyermek, Salacz Luca, valamint Vörös Dániel fért fel a dobogóra. A felső tagozatos kategóriában több település között szóródtak a legjobb helyezések: a Kalocsai Nebuló EGYMI-be járó Őrsi Dánielt a dusnoki Mihalik Gábor és a hartai Vajda Levente követte a második és harmadik helyen. 

A „XXX. Kék Madár Fesztivál – a beteg gyermekekért” június 10–12-i programjában komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, kiállítások, kézműves-bemutatók szerepelnek, és – a teljesség igénye nélkül – olyan művészek lépnek majd színpadra, mint Gubás Gabi, Gubík Ági, a Debreceni Kodály Kórus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Dés László és zenekara, a Bikini vagy az Ivan & The Parazol. 

A gyerekek által tervezett kitűzőket jelképes minimáláron, de azon felül tetszőleges összegű adományért kínálják megvételre a rendezvények pénztárainál, és az emléktárgy egyben a belépésre is feljogosítja a vásárlókat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!