Oktatás

2022.04.14. 06:56

Zongoraavató koncertet tartottak a halasi művészeti iskolában

Legutóbb 34 évvel ezelőtt volt lehetőség arra, hogy zongorát vásároljon magának az intézmény.

Pozsgai Ákos

Az iskola növendékei és művésztanárai adtak koncertet Fotó: P. Á.

Fotó:

Hangversenyzongorát avattak a napokban a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény életében különleges esemény volt a hangversenyzongora avatója, hiszen legutóbb 34 évvel ezelőtt volt lehetőség arra, hogy zongorát vásároljon magának az iskola – hangoztatta Kovács Andrea, az iskola igazgatója a zongoraavató koncerten. Két évvel ezelőtt fogalmazódott meg a nevelőtestületben, hogy a régi hangversenyzongora helyett próbáljanak egy újabb és jobb állapotú, teltebb hangzású hangszert beszerezni. 

 

– A célunk az volt, hogy oktatásunk, hangversenyeink színvonalának emelésével olyan körülményeket teremtsünk a zongorista növendékek és a művésztanárok számára, melyek igazodnak az oktatás minőségéhez – fogalmazott a zongoraavató hangverseny előtt az iskola igazgatója. Kovács Andrea elmondta, hogy elkezdték árulni a zongorabillentyűket, és ehhez kértek anyagi támogatást a tanítványaik családjától, a kollégáktól, valamint Kiskunhalas zeneszerető lakosságától. 

 

Terveztek egy jótékonysági koncertet is a bevételek növeléséhez, de a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani a rendezvényt. Összesen 190 ezer forint jött össze az új zongorára, ami csak a töredéke volt az új, kétmillió forintos hangszernek, ezért a fenntartó Kiskőrösi Tankerü­leti Központtól kért segítséget az intézmény, ahonnan egymillió forintot kapott az iskola. A Zeneszeretők Kiskunhalasért Alapítvány az összegyűlt 190 ezer forintot 500 ezer forintra egészítette ki, valamint a halasi önkormányzat a még hiányzó 500 ezer forintot biztosította az új hangversenyzongora megvásárlásához. 

 

A zongoraavató koncerten az iskola tehetséges növendékei és művésztanárai tizenhat műsorszámban működtek közre, név szerint: Juhászné Zelei Judit, Lauer Ágnes, Rozsné Pernyész Hajnalka, Ulakcsainé Lovas Jolán, Fehérváriné Ábrahám Melinda, Kovács Andrea, Soltész Anna, Kovács Nóra, Jeszenszky Laura, Györgyi Sarolta, Szőke Borbála, Aggod Alina, Lu­kács Alíz, Huszár Noémi, Chen Tian Tian Krisztina, Bata Márton és Ecseri Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!