Zenei élmény

2022.04.21. 07:00

Különleges koncertre várják az érdeklődőket a félegyházi Rocktárban

Az Ismerős Arcok zenekar, az erdélyi Transylmania és a felvidéki Kor-Zár együttes közösen lép színpadra Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében és képviseletében nyílt pályázatot írt ki a Kárpát-medencei magyar zenei klubhálózat kialakításának ösztönzésére, a hazai és határon túli magyar könnyűzenei, világzenei és dzsesszelőadók és produkcióik szoros együttműködésének támogatására. 

A kitűzött cél megvalósításának érdekében az Ismerős Arcok zenekar Építsünk hidat… címmel az erdélyi Transylmania, valamint a felvidéki Kor-Zár együttessel ad közös koncertet először Székesfehérváron, majd április 23-án, szombaton Kiskunfélegyházán, a Rocktárban, amely 2012-ben elnyerte az Év Vidéki Klubja címet, és amely elkötelezett mind a hazai, mind pedig a határon túli könnyűzenei együttesek és produkciók magyarországi népszerűsítésében.

Ki ne ismerné az Ismerős Arcok emblematikus Építsünk hidat című dalát, amely oly sokszor hangzott már el két évtized alatt a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjain – Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig –, kifejezve a magyarság összetartozását és kulturális kapcsolódását. 

A Máté Péter-díjas együttes művészetét az egyedi hangzásvilág és a mindenki által érthető és befogadható gondolatok jellemzik. A dalaik az értékteremtés szellemében születnek, amelyek legfontosabb jellemzői a család és a hazaszeretet, kultúránk megőrzése és ápolása.

A folk-rock zenét játszó, öt zenealbummal büszkélkedő TransylMania együttes Erdély szívéből, Székelyföldről érkezik Félegyházára. A Kor-Zár verséneklő együttes – Vadkerti Imre közreműködésével – immáron 32 éve a halk zenével átitatott költői gondolatokkal, valamint kidolgozott, színes hangszerelésű és vokálokban gazdag akusztikus-folk hangzással ragadja magával a lelkes közönségét, a Kárpát-medence számos magyarlakta településén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!