Galériával

2022.04.17. 15:34

Húsvéti áldás és játszóház várta a családokat Kelebián

Tojásfestés, nyuszibábu, fanyuszi- és asztaldíszítés-készítés, húsvéti mézeskalács díszítés és hasonló örömök várták a gyerekeket, valamint a felnőtteket a kelebiai játszóházba, az Agrárkereskedelmi Központba szombat délután a Pereputty Egyesület szervezésében.

Pozsgai Ákos

Kézműveskedhettek is a családok a Pereputty Egyesület által szervezett programon Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A hagyományos húsvéti program a Krisztus Király Római Katolikus Templomban kezdődött, ahol Geszler Péter atya vezette be a gyerekeket a húsvét misztériumába és adott áldást rájuk.  A szomszédos Agrárkereskedelmi Központ nagytermében Radics Sándor, magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész előadása nyitotta meg a húsvéti játszóházat.

A szomszédos teremben kézműves foglalkozásra várták a gyerekeket és a szülőket, ahol a hagyományos tojásdíszítés mellett a legkülönfélébb húsvéti asztali díszeket és nyuszifigurákat is készíthettek. Aki megéhezett a nagy forgatagban, őket a szervező Pereputty Egyesület önkéntesei húsvéti tállal és egyéb ínyencséggel kínálták.

A nagyterem színpadán a Szabadkai Crystal Dance táncstúdió gyermekcsoportjai léptek fel, majd a Grimm-Busz Színház „Okos nyuszi Húsvétja” című előadását nézhették meg az érdeklődők. A programot rajz- és locsolóversíró-verseny, valamint csokitojás keresés és lovaskocsikázás színesítette. Este az Aradi- Varga humorista páros (Aradi Tibor és Varga Ferenc József) fergeteges másfél órás műsorára várták a felnőtteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!