Kultúra

2022.03.30. 18:15

Versmondók mérték össze a tudásukat Csávolyon

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg Csávolyon a társulási versmondó versenyt.

Rab Rita

Örömmel verseltek a fiatalok Fotó: Rab Rita

Érkeztek szavalók Bajaszentistvánról, Felsőszentivánról és Csávolyról. Elsőként Faller Balázs és Balogh Máté megzenésített költeménnyel köszöntötte a résztvevőket. Ezután a házigazdák nevében Fischer Renáta tagintézmény-vezető köszöntötte a szavalókat, akik három kategóriában neveztek. 

Kiemelte: nagyon hálás, amiért közel 30 diák jelentkezett a szavalóversenyre. 

– Köszönet illeti a versválasztásért a pedagógusokat, tanítókat, tanárokat és könyvtárosokat, valamint a szülőket, amiért támogatták a gyermekeket abban, hogy a választott kincseikkel ma ide kiálljanak – mondta. Kiemelte: egyre nagyobb érték a modern kor kísértései mellett a versolvasás, versmondás, a költészet és az irodalom szeretete. – Egyszer olvastam, hogy minden versben ott rejtőzik egy érző emberi szív, és ez valóban így van. Meg lehetett figyelni, hogy egy-egy költemény felhangzásakor mennyire megérintette a hallgatóságot a mű üzenete. Ezt bizonyítja a néma csend és a versmondás végén a felcsattanó tapsvihar – tette hozzá Fischer Renáta. 

Nemesné Schmidt Erika, a rendezvény háziasszonya ismertette a technikai tudnivalókat, gondoskodott arról, hogy az eseményt ne versenyként, hanem egy kellemes irodalmi találkozóként éljék meg a verselők és kísérőik. A házigazdák finom uzsonnával vendégelték meg a verselőket. A helyezettek az oklevelük mellé egy-egy szép könyvet kaptak, de a többieknek is emléklappal és édességgel kedveskedtek. 

 

A versmondó verseny eredménye 

1–2. osztály: 1. Sirok Máté (Bajaszentistván), 2. Sándor Lelle (Csávoly), 3. Baranyi Etelka (Bajaszentistván). 

3–4. osztály: 1. Csengő Bence (Csávoly), 2. Somogyi Teréz Norina (Csávoly), 3. Somogyi Emma (Bajaszentistván). 

Felső tagozat, 5–8. osztály: 1. Kalányos Dorottya (Bajaszentistván), 2. Kárpáti Abigél (Bajaszent­istván), 3. Bán Botond (Bajaszentistván).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!