Kultúra

2022.03.24. 15:06

Petőfi versei hallgathatók a kiskőrösi automatából

Egy versautomata várja azokat a látogatókat, akik a Petőfi 200 bicentenárium idején ellátogatnak Kiskőrösre. A készülék hasonlít egy pénzkiadó automatára, de itt irodalmi gyöngyszemekhez jut a hallgató, nem bankjegyekhez. 

Barta Zsolt

A nagyközönség előtt Franczia László, a Wattay technikum igazgatója mutatta be az automata működését a március 14-i főtéri rendezvényen. A pedagógus elmondta, hogy a fémkeretet egy cég szállította. Ebbe helyeztek el egy számítógépet, amelyet három wattays diák – Szeg Zsolt, Torgyik Patrik és Adorjáni Szabolcs – Polereczki Mihály számítástechnikát oktató tanár vezetésével programozták be. A helyi televízióban vettek fel hét verset, amelyet a berendezés segítségével meg lehet hallgatni. A meghallgatható költemények: Az Alföld, Egy gondolat bánt engemet, Falu végén, Föltámadott a tenger, Nemzeti dal, Szabadság, szerelem! A verseket még kínaiul is meg lehet hallgatni. Franczia László szerint érdemes lenne meghirdetni egy szavalóversenyt, és ott a legjobb versmondók gyarapíthatnák a listát.

Franczia László, a Wattay igazgatója. Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!