Színház

2022.03.16. 17:21

Nyolc hazai és határon túli előadással készül az idei SZÍN-TÁR Kecskeméten

Március 22. és 26. között rendezik meg a 13. Színművészeti Egyetemek Találkozóját a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Idén nyolc előadást láthatnak az érdeklődők a SZÍN-TÁR során, ahol a szokásokhoz híven hazai és határon túli magyar nyelvű színészképző intézmények hallgatói mutatják meg tehetségüket, színpadi rátermettségüket. 

A Színművészeti Egyetemek Találkozójának programját tovább színesíti Pass Andrea workshopja, ahol a résztvevők az Itt egy lány elásta magát (és így nézzétek)! című előadás eszköztárát is kipróbálhatják. 

Fény derül továbbá olyan szakmai kérdésekre is, hogy miként segítheti a zene az alkotói intuíciók felerősítését, valamint milyen a színész jelenléte, ha a tudatalattiját próbálja kivetíteni egy előadásban.

REPERTOÁR

 

Kelemen László Kamaraszínház:

március 22. kedd 19:00 Félelemkeresők (A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri színészosztálya)

március 23. szerda 20:00 Godspell (A Pécsi Nemzeti Színház és a MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet Színházi Tanszék negyedéves színművész szakos hallgatói)

március 25. péntek 18:00 A szecsuáni jólélek (A Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kar harmadéves színészosztálya)

március 26. szombat 17:00 Hullámtörés (A MATE Kaposvári Campus Rippl-Rónai Művészeti Intézet Színházi Tanszék negyedéves színművész szakos hallgatói)

 

Ruszt József Stúdiószínház:

március 22. kedd 17:00 Itt egy lány elásta magát (és így nézzétek)! (A Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves bábszínészosztálya)

március 23. szerda 17:00 Hétötöd (Az Újvidéki Művészeti Akadémia harmadéves színészosztályának vizsgaelőadása)

március 25. péntek 18:00 A Nagy Ibsen-vizsga (A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves színészosztálya)

március 26. szombat 15:00 A revizor (A Pesti Magyar Színiakadémia hallgatói)

 

Egy szakmai zsűri döntése alapján idén is kiosztják a legjobb előadásért járó díjat. 

A zsűri tagjai: Tóth Kata, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház dramaturgja, a fesztivál szakmai vezetője; Galambos Attila, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház irodalmi vezetője; Szabó Attila színháztörténész, tanár, OSZMI; valamint Szántusz Noémi, a 12. SZÍN-TÁR Magyar Művészeti Akadémia Díjának nyertese.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!