Fesztivál

2022.03.29. 07:00

Kihirdették a 13. SZÍN-TÁR legjobbjait Kecskeméten

Lezárult a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház megszervezésében zajló 13. SZÍN-TÁR Fesztivál és kiderült az idei díjazottak névsora.

Bajáki Zsanett

Fotó: Ifj. Háry Péter

A 13. SZÍN-TÁR szakmai zsűrije azt a feladatot kapta, hogy válassza ki a fesztivál legjobb előadását. 

A zsűri tagjai egyetértenek abban, hogy a fesztiválgyőztes vizsgán kívül számos kiemelésre méltó momentum akad még a hat nap alatt látottakból.

A következő kategóriákban születek győztesek: 

Legjobb zenés előadásnak a Félelemkeresők, a marosvásárhelyiek vizsgaelőadása bizonyult.

A legjobb posztdramatikus előadásnak járó címet az Itt egy lány elásta magát (és így nézzétek) című produkció kapja.

A legkomplexebb színházi eszközkészletért A szecsuáni jólélek kolozsvári feldolgozása kerül kiemelésre.

A legkreatívabb társulati munkáért járó cím kétségkívül A revizor előadást létrehozó Pesti Magyar Színiakadémia növendékeinek jár.

A Hullámtörés című előadásban nyújtott legjobb férfi alakításért Csabai Csongor, legjobb női alakításért Kövesi Csenge érdemelt kitüntető címet, abból a kaposvári negyedéves osztályból, akik bebizonyították, hogy egyaránt tudnak zeneileg felkészült, kreatív csapatként működni, és egy erős rendezői koncepcióban kiemelkedő egyéni teljesítményeket felmutatni.

A fesztiválgyőztes előadás pedig minden kétséget kizáróan A nagy Ibsen-vizsga, a Színház és Filmművészeti Egyetem negyedéves színészosztályának előadása, Tarnóczi Jakab rendezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!