Rendezvény

2022.03.06. 19:46

Ismét lesz Magyarok Vására a nemzeti ünnepen Halason

A mohácsi busójárás után kézműves körökben a dél-alföldi régió legmeghatározóbb rendezvénye a kiskunhalasi Magyarok Vására, ahol válogatott minőségű magyar portékák kerülhetnek a nagyközönség elé.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Ha március, akkor ismét Magyarok Vására Kiskunhalason, ahova az ország szinte minden részéből és a határokon túl, a magyarok lakta területekről is érkezni fognak a termelők és kézművesek idén március 15-én, a nemzeti ünnepen. – Az elmúlt 12 év alatt a kezdeményezés egy jó hangulatú családi közösséggé, találkozóvá nőtte ki magát, ahol jó beszélgetések mellett folyhat a vásárlás – mondta el a Bús József, a szervező Hazatalálás Baráti Kör elnöke, aki kiemelte, hogy a járványhelyzet miatt két év után rendezik meg újra a Halasi csipkéről is ismert dél-alföldi városban.

A helyszín a korábbi években bevált halasi piactér lesz, amely kitűnő adottságokkal rendelkezik a program megtartásához. 

A szervezők nem titkolt szándéka a rendezvénnyel felhívják a vásárlók figyelmét a magyar termelők és kézműves mesterek termékei iránt – foglalta össze Bús József, aki elmondta azt is, hogy az idén is több mint kétszáz magyar kézműves és termelő regisztrált az eseményre.

Lesznek többek között méhészek, sajtosok, őstermelők, mézeskalácsosok, fazekasok, szappankészítők, borászok, kosár, csuhé- és gyékényfonók, fafaragók, pékek, hangszerkészítők, keramikusok, szőnyegszövők, hímzők, szabó-varrók, viseletvarrók, szíjgyártó, fajáték készítők, bábosok, bőrdíszművesek, gravírozók, pálinka készítők, ékszerkészítők, íjkészítők, tojásfestők, szűcsök, tímárok, fűszeresek, kürtőskalácsosok, réteskészítők, gyógynövény-és savanyúságkészítők, gombászok, tésztakészítők, és még sokan mások.

A jó hangulatról helyi és vidéki hagyományőrző művészeti csoportok gondoskodnak majd.

Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!