Verseny

2022.03.13. 10:51

Arany minősítést vehettek át a garai néptáncosok

A Garai Székelykör Egyesület táncosai részt vettek a II. Dél-dunántúli hagyományőrző táncosok szóló- és párostánc-ver­se­nyén, melyet Bogár István emlékére szerveztek meg pár nappal ezelőtt Szekszárdon. A táncosok több díjat is elnyertek.

Márton Anna

Az egyesület nyolc táncosa vett részt a megméretésen

A Bartina Néptánc Közhasznú Egyesület és a Muharay Elemér Népművészeti Egyesület szervezésében megrendezett eseményen három korcsoportban mérették meg magukat a versenyzők. A versenyzők három megye – Tolna, Baranya és Bács-Kiskun – 15 településéről érkeztek. Összesen 15 együttes 32 produkciójában 60 hagyományőrző táncos versenyzett a négy minősítésért. 
– Egyesületünket öt produkcióval nyolc táncosunk képviselte bukovinai székely táncokkal. Bronz minősítést ért el a Nádai Marcell–Pallagi Veronika páros. Ezüst minősítést kapott Császár Bálint és Molnár Szabolcs. 

Arany minősítést vehetett át a Csapó Zsófia és Galó Doroti páros. 

Nádai Péter és György Anna kiemelt arany minősítést ért el. Közösségünk mindenki teljesítményére nagyon büszke, szívből gratulálunk nekik – mondta hírportálunknak Antal Zsolt, a Garai Székelykör Egyesület vezetője. Hozzátette, hogy az elért eredmény mögött többéves munka van. 
– A táncosok nagy többsége már óvodában vagy általános iskolában ismerkedett a néptánccal és kezdték meg a rendszeres gyakorlást. Úgy néz ki, a munka beérett, és ennek köszönhető a jó eredmény. A táncosokat Kővágó Zsolt készítette fel – mondta. 
– Az utóbbi időben minden egyesületi munkánkat befolyásolta a pandémia. Voltak, akik tudtak dolgozni, de voltak olyanok is, akik nem. Szerencsére nálunk leginkább fiatalok alkotják a csoportokat. Óvodások, alsósok több mint húszan járnak hozzánk, a felső tagozatosok közül tizenhatan, és ugyanekkora létszámmal működik az ifjúsági és felnőttcsoportunk is. Ezenkívül van még egy asszonykórusunk is. Mindenki dolgozott és készült a különböző megmérettetésekre, legyen az verseny vagy fellépés, hazai pályán, illetve idegenben. Tehát folyamatos volt a munka, és jelen pillanatban is két farsangi fellépésen vagyunk túl. Szombaton Székelyszabarra utazunk a nagyokkal, ahol egy kulturális műsoron lépünk fel, illetve egy hagyományos disznóvágáson is részt veszünk – részletezte Antal Zsolt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!