Galériával

2022.03.12. 07:00

Alkotás közben ismerkedtek a történelemmel a városföldi gyerekek

Kézműves foglalkozásokat tartottak pénteken a március 15-ei nemzeti ünnep jegyében a Városföldi Művelődési Ház és Könyvtárban. Fakanál huszárok sokasága született meg az ügyes gyerekkezek által.

Sebestyén Hajnalka

Fakanálból készítettek huszárokat a gyerekek Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Városföldi Művelődési Ház és Könyvtár fontosnak tartja a hagyományok és a magyar kultúra ápolását, megőrzését. Tóthné Vén Nikolett intézményvezető elmondta: évente több olyan kézműves foglalkozást tartanak, amelynek köszönhetően a gyerekekben erősödik a magyarságtudat és az, hogy a múltunkat tisztelni kell, a fontos történelmi eseményekről pedig, mint amilyen az 1848. március 15-i volt, méltóképpen kell megemlékezni. Így több éve már március 15. előtt a nemzeti szimbólumok készítésére gyűlnek össze a helyi iskolások és óvodások. Idén fakanálból készültek a magyar huszár figurák, amit a kis alkotók hazavihettek. 

Több turnusban készültek a fakanál huszárok, délelőtt az ovis csoportok, délután a kisiskolások ültek le alkotni. Míg ragasztottak és színeztek a gyerekek, közben arról is elbeszélgettek velük, hogy mi történt, 174 évvel ezelőtt március 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!