Galériával / Videóval

2022.02.27. 11:33

Önfeledt pillanatokat kínált a Színházi Szombat Kecskeméten

A januári nagy sikerre való tekintettel újabb családi napot tartott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, ezúttal még több rajongó vett részt az ismeretterjesztő, szórakoztató programokon.

Bajáki Zsanett

Színházi Szombat címmel immár második alkalommal szervezte meg családi napját a Kecskeméti Nemzeti Színház, amely ráadásul a kecskeméti Szerelmi kalandtúra egyik állomása is volt. A résztvevők száma felülmúlta a januári, nagy arányú érdeklődést is.

A kulisszajárás során a résztvevők Tóth Kata dramaturg vezetésével betekintést nyerhettek a 125 éves színház történetébe és működésébe. Informálódhattak többek között arról is, hogy milyen személyzeti, infrastrukturális és művészeti fejlődéssel jár a nemzeti cím elnyerése. Végére jártak a színházhoz kötődő Sissi-legendának, kiderült, hogy miért nem lehet fütyülni és tapsolni a színpadon.

Mivel a program ideje alatt nem volt próba, ezért a látogatók birtokba vehették a teljes színpadot, amelyen néhány nagyobb díszletet is fent hagytak a Cirkuszhercegnő és az Elisabeth című szuperprodukciókból. A Nézőképző Kulisszajárás egyik elemeként színpadi fénytechnika-bemutatót tartottak, illetve a bátrabbak kipróbálhatták a forgószínpadot is.

Délután négytől egy családi táncházzal folytatódott a programsorozat, amelynek során a táncoslábúak élő zene mellett tanulhattak csárdást és néptánci alapokat Szegvári Júlia és Hasenfratz Mátyás vezetésével. Az autentikus táncházi hangulatot Inoka Győző és barátai idézték a színpadra.

Harmadik etapként ismét a felnőtteké volt a terep, akik a Kecskeméti Nemzeti Színház színművészeivel (Szabó Dorottya, Csapó Virág, Varga-Huszti Máté, Aradi Imre) közösen egy improvizációs gyakorlatokra épülő interaktív foglalkozáson vehettek részt. A humoros, kreatív, szórakoztató helyzetgyakorlatok során mindenki próbára tehette a színészi kvalitásait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!