Kultúra

2022.02.03. 07:00

Kodály népdalok érzésvilágát tükrözték a kecskeméti diákok alkotásai

Kihirdették a „Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy” című, 5-8. és 9-12. osztályos diákok számára kiírt alkotópályázat eredményét az Ifjúsági Otthonban.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az alkotások Kodály Zoltán gyűjtötte népdalok mondanivalóját, érzésvilágát, hangulatát tükrözték. A meghirdetett két korcsoportban 20 iskola képviseletében 144 alkotó 157 képe érkezett be. 

Az 5-8. osztályos korcsoportban első lett megosztva: Jakab Viktória (Vásárhelyi iskola), Tóth Levente (Katona gimnázium). Második helyezést ért el megosztva: Gáspár Rudolf (Petőfi iskola), Veres Dóra Emma (Igazgyöngy AMI, Berettyóújfalu), Módra Kata (Szent Imre iskola), Horváth Luca (Bányai gimnázium). Harmadik helyezést szerzett megosztva: Baranyi Anna (Szent Imre), Végh Zsófia (II. Rákóczi), Merákovics Lili (Szent Imre), Király Ábel (Vásárhelyi). A Magyar Irodalmi Társaság különdíját kapta: Tettey Dóra Melissza (Petőfi iskola). 

A 9-12. évfolyamon a legjobbnak ítélt alkotást Szűcs Hanna (Kodály iskola) készítette el. Második lett Horváth Zita (Katona gimnázium), harmadik Salánki Villó (Katona gimnázium). A Magyar Irodalmi Társaság különdíját Prausz Réka Édua (Bányai gimnázium) érdemelte ki.

A közönségszavazást az 5-8. osztályos korcsoportban Dinnyés István, Botos Gergő, Tamás Gergő és Sándor-Teszáry Szabolcs nyerte csoportban (Bányai gimnázium), egyéniben pedig Király Ábel (Vásárhelyi). A 9-12. osztályos korcsoportban Salánki Villő (Katona) győzött, második lett Müller Blanka (Katona). 

A zsűri elismerő oklevéllel tüntette ki a Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrumot 14 pályamunkájáért, és a Bajai EGYMI Kollégiumot 22 pályamunkájáért. A Kecskeméti Médiacentrum mindkét korosztályban több oklevelet is kiosztott a pályázó diákoknak. S. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!