Pályázati lehetőségek

2022.02.14. 18:35

Kirándulásokat és korcsolyapályát is tervez a kunszentmiklósi turisztikai egyesület

Bízva a járványhelyzet enyhülésében, nagy tervekkel vágott neki az idei évnek a Felső-Kiskunsági Turisztikai Egyesület.

Gulyás Sándor

Ütőképes csapattal rendelkezik az egyesület Fotó: Gulyás Sándor

A hagyományosnak mondható rendezvényeik mellett kirándulásokat kívánnak szervezni, hogy az itt élő embereket megismertessék a környék adta turisztikai látványosságokkal, illetve az év végén egy korcsolyapályát is kialakítanak a városközpontban. 

A Felső-Kiskunsági Turisztikai Egyesület 2019 elején jött létre azzal a céllal, hogy Kunszentmiklós és környékén a turisztikai irányvonalat képviselje, mivel a környéken nem volt olyan szervezet, amely a térség népszerűsítésére alakult volna. 

– Hiánypótló szerepet kívánunk betölteni városi és járási szinten is egyaránt. Célul tűztük ki, hogy bemutassuk a Felső-­Kiskunság, a nemzeti park és a környék által nyújtott lehetőségeket, a város turisztikáját népszerűsítsük különböző rendezvényeken, programokon keresztül. 

Az egyesület tagjai között szoros kapocs az, hogy mindannyian itt születtünk, lakunk, dolgozunk és szeretünk is itt élni. 

Mottónk: „Otthonunk a magyar Kiskunság!” Ütőképes csapattal rendelkezünk, ismerjük a területet és jártasak vagyunk a turizmusban, az idegenforgalomban, és tapasztalatunk van a rendezvényszervezésben, amiről az elmúlt három évben bizonyságot is tettünk – mondta el a baon.hu érdeklődésére Vass Viktor, az egyesület tagja. 

Az egyesületnek a világjárvány miatt nem kellett lemondania rendezvényeiről. A jogszabályokat betartva szervezték meg programjaikat a II. Szentmiklósi Retro Fesztivált és a Mikulás-napot. 

– Kihasználjuk a kínálkozó pályázati lehetőségeket. Ezekből a forrásokból valósultak meg a rendezvényeink. Természetesen az idei évre is megvannak a terveink, szeretnénk folytatni azokat a rendezvénysorozatokat, amik népszerűek voltak a lakosság körében. Gondolok itt például a Szentmiklósi Retro Fesztiválra, Mikulás-napra vagy a szilveszteri rendezvényre. Amennyiben forrást találunk rá, akkor kirándulásokat is szervezünk, melynek keretében az itt élők megismerkedhetnek a Felső-Kiskunság természeti szépségeivel, kulturális örökségével. Álmunk egy korcsolyapálya létrehozása, amit a téli hónapokban használhat a lakosság – tette hozzá Vass Viktor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!