Kiállítás

2022.01.23. 06:30

Virágoskertem címmel mutatta be alkotásait az érsekcsanádi festőművész

Barics Julianna festőművész csatlakozott a Bajai Festők és Kézművesek „Baráti” Egyesületéhez.

Márton Anna

Barics Julianna festményeit Baján állították ki Fotó: Márton Anna

Hazaköltözött Barics Julianna festőművész Münchenből Érsekcsanádra. Évtizedekig élt Németországban, de nyaranta hazalátogatott a családjához, most pedig úgy döntött, hogy végleg itthon marad, és műtermet alakít ki a községben.

– Harminchat év után visszajönni Magyarországra nagyon klassz dolog. Tulajdonképpen minden évben jöttünk ötször–hatszor, itt nyaraltunk Csanádon, és itt építettünk házat magunknak. Azt terveztük, hogy idős korunkban újból visszatérünk saját hazánkba – mondta a baon.hu-nak Barics Julianna. A napokban Baján, a Turisztikai központban láthatta a közönség a Virágoskertem című kiállítását.

– Már fiatalon érdekelte a művészet, vonzódott minden művészeti ághoz, de a festészet volt a kedvence. B. Mikli Ferenc festőművésztől tanult, 1989 óta foglalkozik intenzíven a festészettel. Több országban volt tanulmányúton, többek között Németországban (Münchenben), és az Amerikai Egyesület Államokban (New Yorkban) tanult különböző technikákat. Így alakult ki a saját stílusa. A tanulmányútjai során ismerkedett meg az absztrakt festészettel is, ami a mai napig a kedvence, de a bajai kiállításon a virágait mutatta meg a közönségnek – tájékoztatta portálunknak Vass Zsuzsanna, a Bajai Festők és Kézművesek „Baráti” Egyesületének elnöke.

Ez már a harmadik kiállítása volt Barics Juliannának Baján, aki tavaly nyáron csatlakozott az egyesülethez.

– Ezek a művek még tavaly, Münchenben készültek, a kiállítás egy része már tavaly is szerepelt egy müncheni galériában – mondta Barics Julianna, aki már közel 40 éve foglalkozik a festészettel. – Virágokkal kezdtem, s most újból visszatértem hozzájuk, de időközben nagyon sok témával és technikával ismerkedtem meg. A kiállításaim témáit neves művészek évfordulójához igazítottam korábban. Néhány évvel ezelőtt, Mozart 250 éves halálának évfordulójának kapcsán zenei témát dolgoztam fel. Ugyanebben az évben mozaikból alkottam egy óriási címert Érsekcsanádnak. Müncheni művészbarátommal és oktatómmal dolgoztunk rajta – mondta. – Boldog vagyok, hogy a bajai kiállításra szép számmal jöttek az érdeklődők. Igazán meg vagyok elégedve – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!