Művészet

2022.01.08. 20:25

Képzőművészeti alkotópályázatot hirdet a kecskeméti Hírös Agóra

5-8. és 9-12. osztályosok nevezhetnek a magyar kultúra napja alkalmából meghirdetett pályázatra. A műveket január 14-ig lehet leadni.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Képzőművészeti alkotópályázatot hirdet a magyar kultúra napja alkalmából a Hírös Agóra, mellyel Kodály Zoltán (1882–1967) születésének közelgő 140. évfordulójára emlékeznek. A pályázatra olyan alkotásokat, illusztrációkat várnak, amelyek a Kodály Zoltán-gyűjtötte népdalok érzésvilágát, mondanivalóját, hangulatát tükrözik. 

A pályázatot két korcsoportban hirdetik meg: 5-8. és 9-12. osztályosok, nevezési díj nincs. A pályázati feltételek között szerepel, hogy saját készítésű illusztrációkhoz szabadon választható grafikai vagy festészeti technika alkalmazható (például tollrajz, tusrajz, akvarell, tempera, kollázs, montázs, vegyes technikák), vagy számítógépes grafika. Egy pályázó maximum két pályamunkát nyújthat be. Az alkotásokat január 14-ig várják a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban. 

Az Ifjúsági Otthon Facebook-oldalán közönségszavazást indítanak a beérkezett alkotásokról, szavazni január 19–21. között lehet majd. 

A beküldött alkotások közül az értékelést követően korcsoportonként az első öt, illetve az egy-egy közönségdíjas illusztrációt kiállítják és könyvjutalomban részesülnek. Az eredményhirdetés és díjátadás január 24-én, hétfőn, 14.30-kor lesz. További részletek a hirosagora.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!