Magyar kultúra napja

2022.01.28. 06:50

Irodalmi esttel és könyvbemutatóval ünnepeltek Solton

Solton is különböző programokkal készültek a művelődési házban a magyar kultúra napjára.

Lencsés P. Anna

Kovács Dóra két kötetét mutatták be Solton. Fotó: Lencsés P. Anna

Könyvbemutatóval és zenés irodalmi esttel ünnepelték a soltiak a magyar kultúra napját a művelődési házban. Helyi szerző, Kovács Dóra mutatta be Pitypangfalvi mesék című sorozatának eddig megjelent két kötetét. A szerző könyve a második helyet nyerte el az elmúlt évben a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében létrehozott Merítés elnevezésű díj gyermekirodalom-kategóriájában. 

Kovács Dóra, aki Solton él családjával, mentálhigiénés szakemberként, művészet- és meseterapeutaként dolgozik. Az esten megosztotta könyvei születésének történetét. Elmondása szerint történetei a gyermekeknek és a felnőtteknek is szólnak. 

Témáit a mindennapi életből meríti, saját élete, családja, szűkebb és tágabb környezete mind-mind benne vannak könyvei­ben. 

Madár Lenke és Bogár Emma, a két elválaszthatatlan barátnő története a képzeletbeli Pitypangfalván játszódik. A két kislány szemszögéből követhetjük nyomon, hogyan sikerül a mindennapok varázslataival, a felnőttek szeretetével megoldani a nehéznek tűnő helyzeteket. Ugyancsak itt élnek a második kötet főhősei, Hermina néni és Csücsök úr is. 

Kovács Dóra baráti körébe tartozó grafikusművész, Nagy Katalin Matild készítette el a mesék stílusos illusztrációit. A könyvbemutató rendezvényen homokanimációval varázsolta el a közönséget. 

Az esten a Virágom zenekar játszott. Tagjai – Ulbert Andrea, Nagy Dénes, Papirnyik Norbert, Agárdi-Kovács Attila – a könyvbemutatót színvonalas zenei előadásukkal tették teljessé. 

Kovács Dóra. Fotó: Lencsés P. Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!