Ünnep

2022.01.03. 20:05

Hatalmas siker fogadta a kecskeméti Hírös Agóra Újévi koncertjét

Kecskeméten a Hírös Agóra kulturális központban idén is megrendezték a nagy hagyományú Újévi koncertet. A város kulturális alappilléreként helytálló Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és vendégművészeik 2022 első estéjén varázslatos műsorral örvendeztették meg a zeneszerető- és értő közönséget.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Hirös Agóra

Az év első nagyszabású kulturális eseményén a vendégeket Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója, Harangozó Gyula-díjas érdemes művész, koreográfus köszöntötte.

Azért a legfontosabb a zenei nevelés, mivel a ritmus és összhang merül alá leginkább a lélek mélyébe és a legerősebben ragadja meg azt 

– idézte stílszerűen Platónt köszöntő beszédében.

A koncert után a Hírös Agórások összegezték tapasztalataikat. A művészek és szervezők egyaránt örömmel tapasztalták, hogy a közönség a háláját az első felcsendülő darabtól az utolsóig - kivétel nélkül - szűnni nem akaró vastapssal fejezte ki. Hollókői Huba karmester egyre szorosabb kapcsolata a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral minden percben tetten érhető volt, szinte egyszerre lélegzett mindenki a színpadon. A Magyar Állami Operaház neves magánszólistái Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész, valamint Kósa Lőrinc operaénekes első hallásra a kecskeméti közönség kedvencei lettek. 

 Rálik Szilvia Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, Forrás: Hírös Agóra

A koncerten megjelenő műfajok külön-külön is hatalmas sikert arattak: a 45 esztendős Kecskemét Táncegyüttes, Lukács László művészeti vezetésével a közönség nagy kedvence évtizedek óta, az Újévi koncertnek pedig visszatérő fellépői, akik ezúttal is bebizonyították, hogy nem hiába rajong értük a világ összes országa, ahol eddig megfordultak. Új szereplőként pedig, Barta Dóra művészeti vezetésével, a Kecskemét City Balett táncművészeit köszönthette a plénum, akik a világ legszebb keringőjét, Sosztakovics Második keringőjét táncolva döntötték el végleg a könnycsatornák sorsát a nézőtéren. Légies varázslat született a színpadon ezekben a percekben. 

Forrás: Hírös Agóra

Felcsendült a Kék Duna keringő, a Szép város Kolozsvár, Liszt 6. Magyar rapszódiája, Kodály Zoltán toborzója és számos ismert és imádott dallam is. 

Az Újévi koncert hagyományosan egy díjátadót is tartogatott: az Év Zenekari Művésze Szabó-Földes Mónika oboaművész lett, a díjat pedig dr. Nagy Zoltán a Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatója, a díj támogatója, valamint Földi Jácint trombitaművész, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti titkára adták át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!