Galériával

2022.01.21. 11:56

A Himnuszt szavalták a versenyzők Félegyházán

A Himnuszt szavalták a középiskolások Félegyházán a magyar kultúra napja alkalmából.

Vajda Piroska

1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar himnusz születésnapját. Kölcsey Ferenc ugyanis 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. A csütörtöki megmérettetés a városi ünnepségsorozat nyitánya volt. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület  közel húsz éve hirdeti meg a versenyt azzal a céllal, hogy közös megünneplésre hívja a város középiskolásait. Idén is Félegyháza valamennyi középiskolájából jelentkeztek diákok a versenyre, összesen tízen vállalták a megmérettetést. 

A versenyzőknek a Kölcsey Ferenc Himnusz című versének elmondása mellett Petőfi Sándor hazafias versei közül kellett egy szabadon választott költeményt elszavalniuk 

– tudtuk meg a verseny levezető elnökétől, Kállainé Vereb Máriától. Elmondta, a magas színvonalú versenyben első helyezést ért el Surányi Lajos, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 11/A osztályos tanulója. Felkészítő tanára Palotás Aranka volt. 

Második lett Andrikó Ádám, a Kiskunfélegyházi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 5/13 évfolyamos tanulója. Felkészítő tanára Hideg János. Harmadik helyen végzett Rosznáky-Barna Zsombor, a Kiskunfélegyházi Szent Benedek Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 11/A osztályos tanulója. Felkészítő tanára Palotás Aranka.

A diákok szavalatait Kapus Béláné nyugalmazott iskolaigazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, Garai Istvánné nyugalmazott iskolaigazgató, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület választmányi tagja, és Mayer Lászlóné, középiskolai tanár, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület választmányi tagja bírálta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!