Évzáró

2021.12.31. 07:00

Petőfi-szilvesztert tartanak Kiskőrösön az óév utolsó napján

Barta Zsolt

Fotó: Illusztráció

A város önkormányzata, az Országos Petőfi Sándor Társaság és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum az óév utolsó napján megrendezi a Petőfi-szilvesztert. A programsorozat 15.30 órakor kezdődik Petőfi Sándor szülőháza előtt, a város főterén. Először Bánföldi Szilárd szaval el egy költeményt, ezt követően Domonyi László polgármester tart beszédet, majd tesz polgármesteri serleges fogadalomtételt. Őt követi Hajagos Csabának, a Petőfi 200 Bács-Kiskun Megyei Emlékév szakmai referensének ünnepi beszéde. 

A résztvevők koszorút helyeznek el a szülőháznál, majd 16 órakor a Szilveszter Társulat versszínházi előadásával folytatódik a program. A főtéren 16.30 órától Deák-kuglófot, pogácsát, kávélikőrt, forralt bort lehet kóstolni, majd a Petőfi-torta ünnepélyes felvágása következik. 

Az évzáró áldás az evangélikus templomban lesz 18 órakor, meg lehet tekinteni Petőfi Sándor keresztelési anyakönyvi bejegyzését, melyet Kecskeméti Pál evan­gélikus igazgatólelkész mutat be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!