Fotópályázat

2021.12.23. 20:30

Közel félezer felvételen látható Csólyospálos

Sólya Gábor önkormányzati képviselő javaslatára hirdették meg azt a fotópályázatot, amelynek célja az volt, hogy a helybeliek megörökíthessék, mik voltak a legfontosabb történések a 75. születésnapjának megünneplésére készülődő községben.

Tapodi Kálmán

Húsznál is többen küldték be fotóikat a pályázatra

Forrás: Tapodi Kálmán

A pályázat kiírásakor senki sem gondolt arra, hogy tavaly csak egyetlen közösségi rendezvényt, a kistérségi disznótort tudják megtartani a járványhelyzet miatt. – Ezért is örömteli, hogy húsznál is többen küldték be fotóikat, összesen közel félezer felvételt – mondta el Á. Fúrús János polgármester, aki hozzátette: a pályázóknak olyan részleteit is sikerült megörökíteniük a településnek, amik mellett naponta elhaladnak, de eddig fel sem tűntek.

A közösségi események megörökítése helyett sok természetfotó született, de a településen zajló beruházásokról – közöttük a falu forgalmas főutcája mentén régóta remélt kerékpárút építéséről – is készültek felvételek. A beérkezett alkotásokból fotótárlat nyílt vasárnap a helytörténeti gyűjteményben, amelynek tízéves fennállása alatt ez volt a huszonnegyedik időszaki kiállítás. Több mint száz felvételt nézhetett meg a tárlatnyitó közönsége, közöttük azt a tizenkettőt, amelyeket a képeket elbíráló zsűri az adott hónap legjobbjának választott.

Hódi Dániel operatőr négy hónapban is a legjobbnak bizonyult, míg Iván Zoltán és Sólya Gábor két-két hónapban kapta a legtöbb voksot. Juhász Ágota, Éter Soma, Ocskó Zsolt és Sólya Eliza – aki egyébként a Pick-Szeged férfi kézilabdázóinak hivatásos fotósa – is elcsípett egy-egy elsőséget. 

A tárlatnyitó résztvevői a tizenkét legjobb fotó közül szavazhattak a közönségdíjasra.

Az értékes jutalmat Éter Soma felvétele érdemelte ki. A polgármester különdíját Horpáczi Erik pályaműve kapta. Á. Fúrús János a díjátadón elmondta, hogy a fotókat hamarosan a nagyközönség is megismerheti, mert elérhetővé teszik azokat valamilyen internetes felületen. A község vezetője hozzátette: őt megbabonázták a felvételek, amelyek ötven-száz év múlva korhű lenyomatai lesznek a 2020-as Csólyospálosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!