Elismerés

2021.12.25. 09:36

Kecskeméti zenetanár kapta a rangos díjat

Gerhátné Papp Rita zongora- és csembalóművésznek ítélték a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnökségi tagjai a szervezet 2007-ben alapított díját. A kecskeméti Kodály Iskola tanára az első kecskeméti zeneművész a rangos díjazottak sorában.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elismerését minden évben az a kecskeméti kötődésű hölgy veheti át, aki kiemelkedőt alkotott az egyesület polgári, keresztény értékrendjével megegyezően, a család, a kultúra, a művészet, a nemzeti értékeink ápolása területén.

Az idei díj Kósa Klára kecskeméti születésű keramikusművész, a Magyar Művészeti Akadémia akadémikusának kerámiaképe, amelyhez egy díjoklevél is társul. A díjat a járványügyi helyzethez igazodva egy későbbi időpontban, ünnepség keretében veszi majd át.

Gerhátné Papp Rita 1990-ban költözött Kecskemétre. A Kodály Iskola, valamint hazai ifjúsági zenei táborok zongora- és csembalótanára, korrepetitora. Nemzetközi zenei mesterkurzusok és versenyek korrepetitora és tanára, több nemzetközi hírű előadóművész kamarapartnere.

A pozsonyi Solamente Naturali barokk- és a kecskeméti Renaissance Consort együttes mellett, szülővárosához való kötődése miatt a szombathelyi Capella Savaria, a legrégebbi korhű hangszereken játszó kamarazenekarnak is tagja.

Számos hazai és nemzetközi ifjúsági zongoraverseny díjazottja, valamint 1995-ben a Brugge-i Nemzetközi Csembalóverseny különdíját, 2000-ben a Párizsi Nemzetközi Bach-csembalóverseny I. díját és közönségdíját is elnyerte.

Forrás: Sebestyén Hajnalka

Művészi, oktatói munkáját a zene iránti rendkívüli elkötelezettség, alázat, nagy tudás, precizitás jellemzi. Férjével, Gerhát László karnaggyal, zongoraművésszel és -tanárral rendszeresek a közös fellépéseik.

A zenész házaspár gyermekei, Domonkos és Balázs fiatal koruk ellenére már számos kiemelkedő eredményt értek el hazai és nemzetközi hangszeres versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!