József Attila Irodalmi Kör

2021.12.08. 14:28

Gyerekkori történetek elevenedtek meg a kiskunhalasi felolvasó esten

Téli, mesélős irodalmi estre várta a kiskunhalasiakat a helyi József Attila Irodalmi Kör kedden a Forrás-Új Tükör Klub szervezésében, a Közösségek Házában.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

A 2015-ben újjászerveződött József Attila Irodalmi Kör a halasi és környékbeli vers- illetve prózaírókat fogja össze. Gyakori szereplői a város kulturális rendezvényeinek, alkotásaikkal (versekkel, prózákkal, fotókkal) rendszeresen megjelennek a Nyírségi Gondolat című, országos lefedettségű irodalmi folyóiratban, valamint antológiákban. Tagjaik közül többen már saját verseskötettel vagy kisregénnyel rendelkeznek.

A jelenleg tizenhét tagot számláló közösségünkben a tizenévestől a nyolcvanévesig szinte minden korosztály képviselteti magát. Szeretetkapocs fűz össze minket, támaszai vagyunk egymásnak – jellemezte közösségüket köszöntőjében, Sári Katalin pedagógus, az irodalmi kör vezetője.

Forrás: Mester-Horváth Nikolett

Mint mondta, ezúttal főként gyerekkori történeteiket idézik fel, emlékeztetve a hallgatóságot arra, milyen jó dolgok az emlékeink és a képzeletünk. A keddi esten jelenlévő tagok versei, prózái egyebek mellett a régmúlt karácsonyairól, disznóvágásairól és szüreteiről szóltak. Hallhattak továbbá az érdeklődők elhunyt családtag előtt tisztelgő történetet, valamint fiatalok szórakozásáról írt sorokat is.

Az irodalmi estet Bácsalmási Gabriella saját dalával, valamint két József Attila vers megzenésített változatával színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!