lakitelek / nyárlőrinc

2021.12.03. 06:55

A költő is gratulált az ifjú versmondónak

Nem először csillogtatta meg vers és mesemondó tudását Marsa László Lázár. A harmadik osztályos diák versmondása a legnépszerűbb közösségi oldal jóvoltából a mű szerzőjéhez is eljutott.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

A Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola, november 23-ra hirdette meg mesemondó versenyét, amelyre Marsa László Lázárt, aki az Eötvös iskola nyárlőrinci Buzás János Általános Iskola tagintézményének harmadik osztályos tanulója, az osztályfőnöke benevezte.

Nyúl Zsuzsanna egy teljesen Lázihoz illő verset választott, még pedig Lackfi Jánostól, az Apám kakasát. Az alsó tagozatos diák sokat gyakorolta, megtanulta a verset, majd sajnos a vírus közbeszólt. A szervezők úgy gondolták biztonságosnak, ha a versenyt elhalasztják.

Ezt Lázi és édesanyja is – akivel együtt tanulták meg a verset – nagyon sajnálták, de persze maximálisan megértették. A tehetséges fiatalember ettől függetlenül videóra mondta a vers elmondását, ami az internet jóvoltából felkerült a legnépszerűbb közösségi oldalra is, amit maga a költő is látott, sőt meg is osztott, és az alábbi szöveggel kommentálta:

„Gratula Marsa Lázár ifjú művészúrnak, aki szuperül mondja kakaskodós versemet. Éljen Apám kakasa!!! És de kár, hogy a szavalóversenyt a járvány elsodorta...”

Marsa László Lázár óvodás kora óta mesél, szaval, versel, versenyeken vesz részt, amit hatalmas szeretettel, kitartással és odaadással tesz. Nincs lámpaláza, szépen mondja el azt, amit megtanult, amit a mostani vers is bizonyít. A történtek után rengeteg gratulációt kapott Lázi, és ami a legjobban megérintette őt és a szüleit, hogy megkereste őket a Kolozsvári Rádió, hogy a „Lázár féle, Apám kakasának” hanganyagát beletennék a mikulás műsorukba. A család boldogan fogadta a megkeresést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!