bugac

2021.11.08. 19:07

Ismét megtartják a hagyományőrző Kurultáj rendezvényt

A Magyar Turán Szövetség jövőre augusztus 12-e és 14-e között ismét megrendezi a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultájt a Bács-Kiskun megyei Bugacon – közölték a szervezők szombaton a Magyar Távirati Irodával.

Munkatársunktól

Idén augusztusban Bugacon hatalmas érdeklődés kísérte a rendezvényt

Fotó: Bús Csaba

A Kurultáj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és mára olyan összekötő kapoccsá vált, amely az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja – írják. A tájékoztatás szerint a magyarokkal rokon keleti népek kulturális találkozója – a sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén – egy nagy törzsi gyűlés is egyben.

A Turán Szövetség hívására száznál több csapat érkezik majd Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

A már több mint tízéves múltra visszatekintő magyar törzsi gyűlésre a szervezők tradicionális seregszemlével, harci bemutatókkal, lovas versenyekkel és lovas vetélkedőkkel, íjász programokkal, a magyar, hun, avar örökséget bemutató kiállításokkal, illetve népzenei rendezvényekkel készülnek. Emellett hatalmas jurtatábor épül, továbbá kézműves-bemutatók és vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások is színesítik majd a kínálatot.

A Kurultáj magyar hagyományőrző rendezvény. A rendezvény célja a magyarság egymással és a rokon őstörténetű keleti népekkel való összefogásának erősítése, a sztyeppei lovas nomád kultúra és a keleti eredet hagyományainak ápolása. Először 2007-ben tartották a kazahsztáni Saga településen.

2021 augusztusában Bugacon hatalmas érdeklődés kísérte a rendezvényt
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!