zene

2021.11.17. 12:00

Hatvan diák versenyzett a kalocsai zongorista találkozón

A hétvégén rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Zongoristák Találkozóját, amelyen 12 iskola hatvan tanulója vett részt.

Gábor János

A Szendrei-zongoristatalálkozón ezúttal sok tehetséges fiatal mutatta be tudását

Forrás: archív-felvétel

Fotó: Gábor János

A járvány sújtotta 2020-as év után idén ismét megtartották a Bács-Kiskun Megyei Zongoristák Találkozóját. A kalocsai származású Szendrei Imre zongoraművész-tanár (1926–1983) emlékére 18. alkalommal rendezett megméretés múlt szombaton, a Szendrei Imre Alapítvány mellett társszervező Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola kamaratermében zajlott, több száz fős közönség előtt. Az egész napos rendezvény 12 iskola hatvan tanulója és 26 felkészítő pedagógusa számára tartogatott izgalmakat. A vendéglátó szerepét betöltő intézményből tucatnyi diák részesült díjazásban.

A bajai, a kalocsai, a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai, a kiskunhalasi, a helvéciai és a jakabszállási iskolák diákjait háromtagú zsűri minősítette, öt korcsoportban. Dombiné Kemény Erzsébet főiskolai tanár, Francsics Ildikó Anikó, a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és AMI tagintézmény-vezetője, illetve Lozsányi Tamás szekszárdi zenepedagógus hatvan zongoraművet hallgatott meg a találkozón, amelynek házigazdája az állandó főszervező, Vízi Melinda zongorapedagógus volt.

Az 1-es korcsoportban Gombkötő Gergő lett nívódíjas, míg Aranyos Lujza és Kapinya Tamás kiemelt nívódíjban, illetve különdíjban is részesült. A 2-es korcsoport legjobbjai Ferenc Bence, Györffy Sára, Kuncz Martin, Patik Janka és Tuzson-Tóth Áron András, míg a 3. korcsoportban Peák Anna Lilla és Tuzson-Tóth Péter Álmos, a 4.-ben pedig Kapitány Áron és Lehr András bizonyult kiemelkedően felkészültnek.

A Szendrei-zongoristatalálkozón ezúttal sok tehetséges fiatal mutatta be tudását
Fotó: Gábor János / archív-felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!