művészet

2021.10.14. 11:59

Tíz éve rendezték meg az első őszi alkotótábort Izsákon

Éppen tíz éve annak, hogy megszervezték Izsákon az I. Őszi Izsáki Képzőművészeti Tábort. Ennek atyja Ziegler Németh Ferenc volt, aki az idén is egy tucat alkotót hívott meg a táborba. A művészek mintegy negyven képet alkottak az elmúlt napokban, amelyeket a zárókiállításon tekinthetett meg a közönség a helyi művelődési házban.

Barta Zsolt

Negyven alkotást tekinthettek meg az őszi alkotótábor kiállításán

Fotó: Barta Zsolt

A táborzáró kiállításán Szabó József, az önkormányzat kulturális bizottságának elnöke köszöntötte az alkotókat és a közönséget, hangsúlyozta, hogy immár tízéves jubileumát ünnepli az izsáki tábor.

Ziegler Németh Ferenc elmondta, hogy egy évtized alatt 39 alkotó fordult meg táborukban, erre a jeles alkalomra katalógus is készült, melyben mindenki szerepel egy-egy alkotásával. Annak idején Mondok József korábbi polgármester is támogatta egy-egy ilyen őszi alkotóműhely létrehozását, mivel érezte, hogy

egy város fejlődését nem csak azon lehet lemérni, hogy mennyi kövesút épül, hanem azon is, hogy a kulturális élete milyen minőségű.

A jelenlegi alpolgármester, dr. Bozóky Imre is támogatás folytatását ígérte meg. Mint mondta, több dologra is szükség van ahhoz, hogy egy város élhető legyen, így fontos, hogy a város lelke rendben legyen. Ennek pedig része a tizedik éve megszervezett őszi tárlat, amely Izsákról szól. Végül egy fogadáson várták a rendezők a megjelent vendégeket.

Az idei alkotóműhely művészei voltak: Balogh József Zsolt, Biri Ildikó, Cakó Ferenc, Harsányi Zsuzsanna, Márki Nóra Jázmin, M. Tóth Zsuzsanna, Király Nikoletta, Krokker Krisztina, Salamon György, Tömpe Emőke, Vancsura Rita és Ziegler Németh Ferenc.

Negyven alkotást tekinthettek meg az őszi alkotótábor kiállításán
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!