Múzeumok Őszi Fesztiválja

2021.10.15. 19:28

Érdekes programokkal várják az érdeklődőket a Kecskeméten

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz idén is csatlakozik a Kecskeméti Katona József Múzeum.

Sebestyén Hajnalka

Október 16-án, szombaton 10-11 óra között zajlik Harmóniában önmagammal című ingyenes rendezvény. A zenés jógának a Cifrapalota Pávás terme ad helyet. A program hozzájárul a belső harmónia megteremtéséhez a hangulatos, stresszoldó zene, a relaxáló, feszültségoldó mozdulatok és a kellemes, tetszetős környezet összhangjával. A rendezvény vendégei Vágó Petra sportedző és Veszprémi Ildikó jógaoktató. Nincs szükség előzetes tudásra, ismeretre, hajlékonyságra.

Lehet még jelentkezni a november 11-ig tartó „A füstbe ment terv” – Nyomozós játékra.

A történet szerint: 1914. július 28-át írunk. Egy hónappal korábban dörrentek el az Ő Császári Fensége, Ferenc Ferdinánd trónörökös és neje, Ő Fensége Hohenberg Zsófia hercegnő halálát okozó gyilkos lövések Szarajevóban. A múltat megidéző nyomozós játékban Kecskemét is szerepet kap. Négy-öt fős csapatok jelentkezését várják.

Mindenkinek ajánlják, aki szereti a történelmet, szeretné jobban megismerni szülővárosát, lakóhelyét játékos feladatokon, zenés rejtvényeken, titkok leleplezéseken keresztül, hogy elnyerje a „Kecskemét város tiszteletbeli csendőre” címet.

Az óvodásokat és kisiskolásokat is megszólítják egy régészeti ingyenes programmal, mely szintén november 11-ig érhető el. „Amiről a leletek mesélnek…” elnevezésű program során a régészeti feltárásokat az óvoda vagy iskola homokozójában tartják meg, ahol „valódi” csontokat, cserépedényeket, kőeszközöket ásnak elő, élethű régészeti szerszámokkal, eszközökkel. Végül a sikeres régészeti ásatást követően elkészítjük az objektum, és a leletek dokumentációját.

Szintén az óvodásoknak, kisiskolásoknak szól október 26-29. között az őszi szünet játékos, interaktív foglalkozássorozata.

Minden nap 10-12 óráig tart a Múzeumi állatságok – Múzeumi szünetelő. A kicsik mesék, versek, dalok, találós kérdések, játékok, bábok segítségével ismerkednek meg Tóth Menyhért állatábrázolásos festményeivel. Hangutánzó játékok, hangszerek segítségével beszélnek az állatok nyelvén. Mozgásos játékokkal utánozzák az állatok mozdulatait. Életképekkel jelenítik meg személyiségüket, viselkedésüket.

A nagyobbakat is izgalmas kaland várja az őszi szünetben, október 26-29. között 14-16 óráig. Gepidák kora – Múzeumi szünetelő program keretében a diákokat a keleti germán nyelvet beszélő gepidák népének történelmébe kalauzolják el. Az átkelők a túlvilágra – Két gepida temető a Közép-Tisza mentén című kiállítás segítségével megismerkednek a gyerekek a gepidák korával, életmódjával, használati tárgyaikkal, viseletükkel, fegyvereikkel. A kreatív foglalkozások keretében minden nap más-más kézműves foglalkozással várjuk őket, ékszereket, fegyvereket, kerámiákat készíthetnek majd.

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!