színház

2021.10.06. 19:44

A Rómeó és Júlia nyerte a 12. SZÍN-TÁR-t Kecskeméten

Hét színészképző intézmény hallgatói fesztiváloztak hat napon át, Kecskeméten. A szakmai zsűri felfedte, mely előadásokat díjazták.

Bajáki Zsanett

Forrás: Kecskeméti Nemzeti

A 12. SZÍN-TÁR, a Színművészeti Egyetemek Találkozója szeptember 21-26. között, Kecskeméten ismét lehetőséget adott a magyarországi és határon túli magyar nyelvű színészhallgatóknak, hogy bemutatkozzanak.

Különféle műfajokkal klasszikus és kortárs darabokkal örvendeztették meg a kecskeméti közönséget a színészi pályára készülő fiatalok.

Fotó: Kecskeméti Nemzeti

A szakmai zsűri tagjai – Csapó Virág, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze; Galambos Attila, a KKJNSZ irodalmi vezetője; Szabó Attila színháztörténész, tanár, PIM-OSZMI; valamint Tóth Kata, a KKJNSZ dramaturgja, a fesztivál szakmai vezetője – idén is díjazta a legjobb produkciókat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész osztályának „Rómeó és Júlia” című előadása a legjobb előadás díját nyerte el a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zsűrijétől.

A Magyar Művészeti Akadémia Díját pedig Szántusz Noya nyerte el.

A Kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, Színház és Film Kar elsőéves mesterszakos hallgatójának „Ajándékul vegyétek tőlem” című kísérleti performansza az egyik legsikeresebb eseménye volt a 12. SZÍN-TÁR, Színművészeti Egyetemek Találkozójának.

Fotó: Kecskeméti Nemzeti

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!