csólyospálos

2021.10.16. 14:51

A közönség vastapssal honorálta a fiatalok zenés-táncos bemutatóját

Rendhagyó módon emlékeztek az aradi vértanúkra a községben, ahol vasárnap mutatták be a De Vasvári hol van? – avagy a titkosrendőrök éjszakája című fantáziajátékot.

Tapodi Kálmán

A csólyospálosi amatőr színjátszók már régóta várták, hogy bemutathassák a darabot

Fotó: Tapodi Kálmán

Nagy Béla darabjának színrevitelét „A legendás 8. b” amatőr színjátszói vállalták, akik már több darabot mutattak be nagy sikerrel a településen. A lelkes fiatalok alkotta társulat tevékenységét 2019-ben a Csólyospálos Kultúrájáért díjjal ismerte el a község önkormányzata.

A bemutató előtt Á. Fúrús János polgármester köszöntötte a közösségi házban összegyűlteket és elmondta, hogy a társulat eredetileg egy március 15-i megemlékezésre készült a darabbal, ám a bemutatóra a járványhelyzet miatt eddig nem kerülhetett sor.

– A magyar szabadságharc leverését követő véres megtorlásokra, a kivégzettekre – úgy gondolom – ezzel a színdarabbal méltóképp emlékezhetünk, hiszen 1849. október 6-át megelőzték azok a forradalmi események, amik láthatóak a fantáziajátékban – tette hozzá a község vezetője.

A Nemzeti Művelődési Intézet által elindított Pajtaszínház program révén a csólyospálosi társulat a zenés-táncos előadással – amelynek rendezője-mentora Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház művésznője volt – januárban felléphetnek majd a fővárosi Nemzeti Színházban.

A csólyospálosi amatőr színjátszók már régóta várták, hogy bemutathassák a darabot
Fotó: Tapodi Kálmán

Az előadásban közreműködött a helybeli Kalapos Táncegyüttes, a koreográfus Dudás Bence volt, aki egyben Kossuth Lajos szerepét is játszotta.

– A csapat már nagyon szerette volna bemutatni a darabot, ami végre most sikerült – nyilatkozta Ábrahám-Fúrús Jánosné, a rendező munkatársa, a színjátszó csoport vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!