kiállítás

2021.09.12. 13:00

Tárlat nyílt a kiskőrösi művelődési házban

A tárlaton Breczkó Péter tűzzománckészítő művész és Bódi Liza betonszobor-készítő művész alkotásai láthatóak.

Barta Zsolt

„Mesés világba invitáljuk az érdeklődőket, ahol a tűzről pattant képek adnak randevút a megkövesedett, szoborformát felvett vasszerszámokkal, használati tárgyakkal” – ezekkel a szavakkal invitálta az érdeklődőket a kiskőrösi művelődési házban megrendezett tárlatra a hétvégén a kiskőrösi Ágnes Galéria tulajdonosa, Lászlóné Takács Ágnes.

A kiállításon Breczkó Péter tűzzománckészítő művész és Bódi Liza betonszobor-készítő művész alkotásait nézhetik meg szeptember 20-ig a látogatók. A helyszínen 24 kisméretű betonszobor és a 18 nagyméretű tűzzománc faliképet tekinthet meg az érdeklődő.

A tárlat méltatása során elhangzott: a kiskőrösi származású Breczkó Péter tűzzománc­készítő számára fontos alkotási folyamatot a tűzzománc faliképek készítésében találta meg, mely egy csodálatos technika, kicsit fémművesség, kicsit festészet, grafika, de éppúgy lehet szobrászat is.

Bódi Liza betonszobor-készítő nyugdíjba vonulásáig főiskolai tanárként dolgozott a Budapesti Műszaki Főiskolán. Nyugdíjasként kitanulta a kerámiakészítés fortéját, majd kísérletező kedve a betonszobrok készítése felé vezette. Különlegessé teszi a munkáit a régi, már kihalófélben lévő mesterségek szerszámainak szoborrá alakítása. Kovács­fogóból tud például balerinát, madarat, de sok más alakot is varázsolni.

Tűzzománcok és betonszobrok láthatók
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!