Kecskemét

2021.09.01. 21:26

Magyar Népmesék ikonikus jelenetei láthatók a kiállításon

Még néhány napig látható a Magyar Népmesékből jeleneteit felelevenítő kiállítás a kecskeméti Katona József Emlékházban. Az érdeklődők pénteken 14 órakor találkozhatnak Mikulás Ferenccel, a rajzfilmet készítő Kecskemétfilm Kft. vezetőjével is.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Magyar Népmesék Válogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült filmek rajzaiból című tárlat hetek óta látható a Katona József Emlékházban, ahol az érdeklődők nosztalgiázhatnak az ikonikus mese emlékezetes pillanatait felelevenítő képsorokkal. A Magyar Népmesék különlegessége a hírös város szempontjából, hogy itt készültek egykoron a Kecskemétfilm Kft. elődjében, a rajzfilmstúdióban. A kecskeméti alkotóműhelyben 1977 és 2011 között születtek meg a közismert és népszerű rajzfilm epizódok, melyek egy-egy jellemző jelenetét textilképekre nagyítva tekinthetik meg szombatig a látogatók.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A Magyar Népmesék Válogatás a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban készült filmek rajzaiból című időszaki kiállítást a Kecskemétfilm Kft. támogatásával rendezhette meg az intézmény.

A zárás előtt egy nappal, pénteken 14 órakor az érdeklődők találkozhatnak az alapító stúdióvezető, Mikulás Ferenccel, akit köszöntenek is a rendezvényen.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!